Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Misjonsleder er bekymret for om Lars Gule vil gjøre kristne ungdommer til frafalne på kristen ungdomsleir.
 Foto: Faksimile fra Dagen

Misjonsleder er bekymret for om Lars Gule vil gjøre kristne ungdommer til frafalne på kristen ungdomsleir. Foto: Faksimile fra Dagen

Vil Lars Gule frarøve kristenungdommen deres tro?

Live-overført debatt med evangelist i dag

I dag stiller Lars Gule til debatt på misjonsfolkets ungdomsarrangement. Kristenleder er bekymret for at de unge skal miste troen. FØLG DEBATTEN LIVE. (5.8.2011)

Publisert:

Lars Gule møter i ettermiddag den svenske evangelistlederen Stefan Gustavsson til debatt om menneskeverd på misjonsfolkets Ung Landsmøte (UL) i Rogaland.

Ifølge den kristne avisa Dagen frykter nestleder i Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM) Region Sør, Eivind Gjerde, at ungdom kan miste den kristne troen som følge av debatten.

– På UL kan kan ein i ytterste konsekvens risikere at Gule snakkar så godt for seg at nokon får svekka trua si, eller at dei får tankar som gjer at dei kanskje på sikt misser trua si, sier Gjerde til Dagen.

Som altså synes man på grunn av denne risikoen bør være forsiktig med å invitere folk som Gule til oppbyggelige ungdomsarrangement hvor det kommer mange som ikke er så «åndeleg mogne».

– Gule er ein veltalande og dyktig representant for sekulærhumanismen. Og det kan vere at ubefesta ungdommar synest at han er best, og at dei får planta i seg kritiske tankar til kristen tru.

Dette synes Kristin Mile,generalsekretær i Human-Etisk Forbund, er en underlig holdning.

- Misjonssambandet må vel legge til grunn at ungdommen har en så grunnfestet tro at dei tåler dette, seier hun til NRK.no.

Lars Gule takker Gjerde for tilliten.

– Jeg blir litt overrasket over at Gjerde frykter den svake troen hos disse ungdommene, at man har en bekymring over at noe så sentralt og eksistensielt kan undergraves av motargumenter. Hvis man mister sin tro og lever lykkelig etter det, hva er galt med det? Forestillingen om at man må beholde troen for en hver pris fordi det er en forutsetning for frelsen, virker noe underlig på meg, sier han til avisa.

Debatten kl 17 kan du se videostreamet live her her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus