Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
-Nestleder i HEFs hovedstyre, Leonid Rødsten, satte stor pris på å få gå i demonstrasjonstog for ateisme og humanisme i India på lørdag. Nå vil han få til det samme i Oslo.

-Nestleder i HEFs hovedstyre, Leonid Rødsten, satte stor pris på å få gå i demonstrasjonstog for ateisme og humanisme i India på lørdag. Nå vil han få til det samme i Oslo.

Vil ha internasjonal markering mot statskirken

Leonid Rødsten gikk i demonstrasjonstog for humanisme i den sør-indiske byen Tiruchirappalli sist lørdag. Han ønsker å gjøre det samme i Oslo under årets humanistkongress.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2011 kl 14:33

Nestleder i HEFs hovedstyre, Leonid Rødsten, har den siste uka vært en del av en delegasjon fra Human-Etisk Forbund til World Atheist Conference i den sør-indiske byen Tiruchirappalli.

Der fikk han anledning til å gå i et stort demonstrasjonstog for ateisme, humanisme og rasjonalisme. Det satte ham på ideen om at noe lignende må være mulig å få til når Human-Etisk Forbund skal arrangere World Humanist Congress i Oslo den 12.-14. august.

- Arbeidet for å skille stat og religion er en grunnpilar i humanistbevegelsen. Det er et internasjonalt grunnprinsipp for alle som er tilhengere av en sekulær stat. Jeg tror derfor det ikke vil være vanskelig å engasjere delegatene i en markering mot dette, sier han.

Har ikke sansen for ideen
Leder av organisasjonskomiteen for sommerens internasjonale humanistkongress, Baard Thalberg, tror en slik markering rent praktisk kan bli vanskelig å smette inn i et allerede fastlagt og tett program. Han har heller ikke særlig sansen for forslaget prinsipielt sett.

- Jeg synes det blir å trekke litt for mye veksler på våre utenlandske humanistvenner. Jeg har ikke sansen for å bruke dem i en slik innenrikspolitisk sak. Men det spiller egentlig ingen rolle hva jeg mener om dette. Mange er sikkert uenige med meg. Poenget er at det ikke lar seg gjøre fordi programmet allerede er fullt, sier han.