Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
De skrallende bønneropene ble for mye for Luke Gregory Lloyd. Nå sitter han i fengsel tiltalt for blasfemi.

De skrallende bønneropene ble for mye for Luke Gregory Lloyd. Nå sitter han i fengsel tiltalt for blasfemi.

Tok affære da bønnerop forstyrret søvnen

Til slutt rant det over for en amerikansk mann i Lombok, Indonesia. Illsint gikk han bort til moskeen og nappet ut ledningen.

Publisert:

Sist oppdatert: 31.08.2010 kl 16:00

Etter nok en gang å ha blitt vekket av høylytte muslimske bønnerop, rant det over for 64 år gamle Luke Gregory Lloyd fra USA.

Søvndeprivert og gretten strenet han inn i den lokale moskeen, med skoene på, kjeftet opp muslimene som var samlet i bønn, og nappet ut høyttalerledningen. Det hele skal ha skjedd den 22. august.

Fengslet for blasfemi

Rett etter episoden ble Lloyd jaget gjennom landsbyen av en gjeng provoserte muslimer. Det var bare så vidt han unngikk julig, skal vi tro Jakarta Globe. Huset hans ble imidlertid ramponert.

Nasruddin, en av de lokale innbyggerne, forteller at de hadde fått nok av provokasjonene til amerikaneren, som skal ha bodd i landsbyen i 15 år.

- Lloyd skal være glad ha ikke fikk bank. Vi ville egentlig ikke gjøre noe dumt, men dessverre var det noen som mistet kontrollen og ramponerte huset hans. Men etter 15 år har vi fått nok fornærmelsene hans. Denne gangen gikk han for langt, sier landsbyboeren Nasruddin til Jakarta Globe.

Lloyd er nå fengslet og tiltalt for blasfemi. Nasruddin håper han får sin velfortjente straff for å ha fornærmet islam, og at han ikke bare slipper unna fordi han er en utlending

Kun seks godkjente religioner

Hvis han kjennes skyldig i blasfemi kan Luke Gregory Lloyd vente seg opp til fem års fengsel. Det styrker ikke hans sak at visumet hans gikk ut i 2006.

Indonesia har en svært streng blasfemilovgiving. Landet opererer bare med seks godkjente religioner. Hører du ikke til en av disse, blir du vurdert som en kjetter. Les mer i denne Fritanke.no-saken.