Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Yohannes Asrat har laget en dokumentarfilm for å advare mot humanisme. Her ser vi ham i slutten av filmen der han summerer opp hva han mener.

Yohannes Asrat har laget en dokumentarfilm for å advare mot humanisme. Her ser vi ham i slutten av filmen der han summerer opp hva han mener.

- Svenske skoler driver humanistisk indoktrinering

#Yohannes Asrat fra Jerusalem Evangelical Church i Stockholm tar opp kampen mot humanismen i dokumentarfilmen "Humanismen: De västerländska ländernas ...

Publisert:

Sist oppdatert: 14.06.2007 kl 10:55

Yohannes Asrat fra Jerusalem Evangelical Church i Stockholm tar opp kampen mot humanismen i dokumentarfilmen "Humanismen: De västerländska ländernas religion" - Humanismen er en veldig farlig religion, mener han.

Tekst: Even Gran
Publisert 14.6.2007

Ifølge Yohannes Asrat fra Jerusalem Evangelical Church i Stockholm er humanismen den vestlige verdens nye religion. Asrat er fra Etiopia og har laget en dokumentarfilm som advarer mot humanismen og sekulariseringen som preger det svenske samfunnet. Den heter "Humanismen: De västerländska ländernas religion"

I dokumentaren kan du i starten se Asrat gå rundt i Stockholms gater og snakke om det svenske humanistiske og sekulariserte samfunnet på amaringa, som er det offisielle språket i Etiopia.

Videre i filmen er det en gjennomgang av hva humanismen står for, og mot slutten kommer Asrat selv inn med sitt syn på livssynet. Dokumentaren retter seg spesielt til troende fra Etiopia som har nær kontakt med vestlige samfunn.

- Mange etiopiere tror at Sverige er et kristent land. Sverige har sendt mange misjonærer til Etiopia, og vi tror derfor dette er det hellige landet. Derfor tar ikke de fleste etiopiere noen forhehold når de overlater barna sine til det svenske skoleverket, sier han til den kristne svenske ukeavisen Världen Idag.

Men dette bør det bli en slutt på, mener Asrat. Han slår fast at svenske skoler fungerer som "humanistkirker".

- Humanismen beskrives vanligvis som noe nøytralt, men egentlig er det en religion som bruker svenske skoler som en kirke for å indoktrinere barn, slår han fast.

Snart ikke et Jesus-program igjen
Asrat har bodd i Sverige i 24 år, og han er frustrert.

- Gjennom årene har jeg opplevd at angrepene på kristendommen kommer tettere og tettere, mens kritiske røster stenges ute fra debatten. Sverige har nå blitt så gjennomsekularisert at vi i Jerusalem Evangelical Church ikke greier å sitte stille lenger, sier han.

Som eksempel på denne sekulariseringen nevner han at det tidligere var mange religiøse program på tv, mens det nå nærmest er umulig å få med seg et eneste Jesus-program til påske.

Det finnes omtrent 100.000 etiopiere og eritreere i Sverige, og Jerusalem Evangelical Church er et viktig samlingspunkt for dette fellesskapet, skriver Världen Idag.

- Humanister forsvarer mord

I dokumentarfilmen "Humanismen: De västerländska ländernas religion" slår Asrat fast at humanismen bygger på en rekke forutsetninger som det er umulig å bevise; evolusjon, naturalisme, ateisme og moralsk relativisme.

- Alt dette baserer seg på troen på at det ikke finnes noen Gud. Blant annet ser jeg evolusjonsteorien som en unnskyldning for å gjøre hva man vil, fordi man ikke trenger å stå til ansvar for noen, mener Asrat.

Han mener videre at det er en stor løgn at humanismen er human. Dette avsløres ved at humanister er for abort og aktiv dødshjelp, sier han.

- Humanismen forsvarer å myrde småbarn, eldre og deprimerte mennesker, fastslår Asrat.

Han utfordrer kristne foreldre til å gjøre noe med saken hvis man vil unngå å sende barna sine til det svenske skoleverket og "humanist-indoktrineringen" som finner sted der.

- Kristne foreldre bør ta barna sine ut av offentlige skoler, og få dem inn i kristne skoler. Man kan også starte nye kristne skoler, sier han.

Her kan du se dokumentaren "Humanismen: De västerländska ländernas religion"

Les intervjuet med Yohannes Asrat i Världen Idag.