Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Under festmiddagen, f.v.: Generealsekretær Kristin Mile, æresmedlem Hall Trøan Galaaen, fylkeleder Inger Hele Borge og æresmedlem Arne Wennerød.

Under festmiddagen, f.v.: Generealsekretær Kristin Mile, æresmedlem Hall Trøan Galaaen, fylkeleder Inger Hele Borge og æresmedlem Arne Wennerød.

Stor jubileumsmarkering i Vestfold

#Human-Etisk Forbund (HEF) feirer 50 år i 2006. I tillegg til den store, sentrale markeringen i Oslo rådhus den 1. april, har det også vært aktivitet ...

Publisert:

Sist oppdatert: 07.11.2006 kl 10:01

Human-Etisk Forbund (HEF) feirer 50 år i 2006. I tillegg til den store, sentrale markeringen i Oslo rådhus den 1. april, har det også vært aktivitet rundt om i de fleste deler av landet. I helga var det Vestfold fylkeslag sin tur.

Tekst og foto: Reidar Thorsen
Publisert: 7.11.2006

Vestfold fylkeslag kan som HEFs eldste fylkeslag feire 40 års jubileum i år. Dette og HEFs 50 år ble feiret av 40 innbudte gjester på Wassilioff hotell i Stavern i helga. Generalsekretær Kristin Mile representerte forbundet og de øvrige gjestene var fylkets æresmedlemmer, fylkets forhenværende generalsekretærer, tidligere fylkesledere og når denne delen av gjestelista var fylt opp, fikk lokallagene invitere resten.

Forfatter av jubileumsboka "Livet før døden - Human-Etisk Forbund 1956-2006", professor Paul Knutsen, innledet til debatt og tok særlig for seg de lange linjene fra rennesansehumanismen fram til Kristian Horn og stiftelsen av forbundet. Den debatten som har gått gjennom forbundets historie om begrepet humanisme og navnet på forbundet ble også tatt opp. Debatten ble frisk. Mange hadde sterke synspunkter på dette.

En takk til Eva Hilsen

Eva Hilsen har vært en ildsjel av de sjeldne gjennom mange år i Vestfold fylkeslag. Hun var den første lederen av Tønsberg lokallag i 1978, har senere vært fylkesleder og var fylkeslagets første organisasjonssekretær. For over ti år siden tok hun initiativet til lørdagskaffen, der livssynsvenner møtes hver lørdag kl 11 - 14 til en kopp kaffe og noe å bite i - og der den store samtalen går og går. Lørdagskaffen lever i beste velgående, selv om Eva nå har delegert noe av oppgavene. Fylkesleder overrakte henne et vakkert glassfat som takk for innsatsen.

Under aperitifen før middagen var det sang av Cecilie Schilling som tok for seg sanger til dikt av Staverns store sønn, Herman Wildenvey, før hun dro til med høye C i et par operaarier.

Festens vertinne, fylkesleder Inger Helene Borge, ønsket velkommen til bords og det var taler av bl.a. generalsekretær Kristin Mile, Hans Kristian Voje, Lars Gule og æresmedlem Arne Wennerød.

Etter en lang søndagsfrokost ble helga avsluttet med nye historietimer. Aktivt HEF-medlem og en av guidene til «Frediksvern Verfts Venner», Jan-Egil Fjeld, førte gjestene rundt i historiske Stavern.

Siste del av Vestfolds feiring av seg sjøl og forbundet blir utdeling av gave fra jubilanten til alle fylkets små og store bibliotek. De skal få hvert sitt eksemplar av Paul Knutsens jubileumsbok "Livet før døden".