Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Vebjørn Selbekk støtter ikke sine kristne trosfelles sensuriver.

Vebjørn Selbekk støtter ikke sine kristne trosfelles sensuriver.

Selbekk støtter Schau

#På torsdag gikk Jens Brun-Pedersen ut og etterlyste kristen-redaktør Vebjørn Selbekks engasjement i striden rundt De syv dødssyndene på TV2. Nå får h...

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2007 kl 13:49

På torsdag gikk Jens Brun-Pedersen ut og etterlyste kristen-redaktør Vebjørn Selbekks engasjement i striden rundt De syv dødssyndene på TV2. Nå får han svar på tiltale. Selbekk liker ikke sensurtendensene.

Tekst: Even Gran
Publisert: 10.11.2007

- Det er berettiget å bedrive religionskritikk i ytringsfrihetens navn. Det er et viktig prinsipp, sier Selbekk til VG.

Han synes det er vanskelig å støtte boikott- og sensurkampanjen som blant annet den kristne avisa Norge i dag har satt igang. Selbekk tror heller at Kristopher Schaus program de Syv dødssyndene kan få positive virkninger for kristentroen.

- Dette har jo ført til at det nå snakkes om sentrale emner i den kristne tro - synd, fortapelse og frelse - som til vanlig ikke er så mye til stede i media. Og dét bør kristne mennesker se på som en positiv mulighet, og kjenne sin besøkelsestid, sier Selbekk til VG.

Beklager utålmodigheten
Da Jens Brun-Pedersen etterlyste Selbekks engasjement på torsdag, antydet han at Selbekks manglende engasjement tyder på doble standarder fra en person som ofte blir framstilt som kristen-pressens "hvite ridder for ytringsfrihet". Selbekk har tidligere sterkt kritisert muslimers reaksjoner mot trykkingen av de danske Muhammed-karikaturene, blant annet i hans egen avis Magazinet.

- Det er godt at Selbekk tar til formuften. Jeg vil berømme ham for hans konsistens. Det er storartet at han ser sammenhengen, sier Jens-Brun Pedersen i dag.

- Beklager du at du var litt mistroisk mot ham i utspillet på torsdag?

- Ja, jeg kan vel beklage at jeg var litt utålmodig, men det kommer av at han var så høyt på banen sist og at vi ikke hørte noe fra ham denne gangen. Men det viktigste er tross alt at han havner på rett side, sier HEFs pressesjef Jens Brun-Pedersen.