Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Selbekk angret på publiseringen av Muhammed-karikaturene

Men han ville fremdeles gjort det igjen.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.01.2016 kl 09:40

I boken «Fryktens makt – Frihet eller taushet i terrorens tid» tar Selbekk opp spørsmålet om mediene og politikere har latt seg påvirke av truslene fra terrorister og ekstremister etter at den danske avisen Jyllands-Posten først publiserte karikaturene i 2006. Som redaktør for lille kristne avisa Magazinet valgte Selbekk å trykke de samme tegningene, et valg som fikk uante konsekvenser.

Står for valget

Selbekk ble truet på livet etter publiseringen og lever fremdeles under et strengt regime av sikkerhet.

– Vi brukte faktisk flere dager på å ta avgjørelsen, og jeg tenkte slik at dersom jeg valgte å la være å bruke de mest opplagte illustrasjonene til saken, nemlig karikaturene selv, da ville jeg gi terroristene og ekstremistene rett. Da ville de fått bestemme hva som skulle trykkes i en fri avis i et fritt land, sier Selbekk i et intervju med NRK onsdag kveld.

– Det ville jeg ikke være med på den gang og det står jeg for fremdeles, sier Selbekk videre

– Ikke sant

Mens han i dag, ett år etter terrorangrepet mot den franske satireavisen Charlie Hebdo opplever norske medier som modige beskyttere av ytringsfriheten, er han av en annen oppfatning når det gjelder norske politikere.

– Politikerne sier det ikke er noen sammenheng mellom islam og terrorisme. Jeg kan forstå hvorfor de sier det, de ønsker å unngå rasisme og fremmedhat. Men det er bare et problem med dette utsagnet, og det er at det ikke er sant, sier Selbekk. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus