Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Andreas Heldal-Lunds nettsted Xenu.net trekkes fram i de fleste sammenhenger der scientologikirken kritiseres. Dette bildet er fra Los Angeles. Se flere bilder her.

Andreas Heldal-Lunds nettsted Xenu.net trekkes fram i de fleste sammenhenger der scientologikirken kritiseres. Dette bildet er fra Los Angeles. Se flere bilder her.

Scientologi-debatt med tre tunge innledere

Mandag 23. november blir det debatt om scientologi-kirken i Oslo. En avhopper som fortsatt kaller seg scientolog kommer. Det gjør også kritiker Andreas Heldal-Lund fra Xenu.net.

Publisert:

Sist oppdatert: 10.11.2009 kl 13:23

Den 23. november arrangeres Humanistisk salong for tredje gang, og denne gangen er det den mye omdiskuterte scientologikirken som skal til pers.

Det er Human-Etisk Forbunds hovedkontor i Oslo som arrangerer møtet. Forbundet har fått med seg tre sentrale personer i debatten rundt scientologi.

Andreas Heldal-Lund er ansvarlig for det verdensledende nettstedet for scientologikritikk, Xenu.net.

Geir Isene har vært scientolog i 25 år, og er den i Norge som har kommet lengst i opp i gradene i kirken internasjonalt. Han anser seg fortsatt i høyeste grad som scientolog, men har brutt med selve kirken fordi han mener den bryter med selve fundamentet i scientologien. Her kan du se en tv-reportasje med Geir Isene. Bloggen hans finner du her.

Den siste innlederen er James R. Lewis. Han er er redaktør for den ferske religionsvitenskapelige antologien Scientology som utgis på Oxford University Press, og har skrevet en rekke bøker om nyreligiøsitet med mer.

Et nytt syn på scientologi

Arrangør og livssynsrådgiver i Human-Etisk Forbund, Didrik Søderlind, sier at scientologi kom opp som et naturlig tema for Humanistisk salong denne gangen.

- Scientologi dukker jo stadig opp i mediene når en eller annen kjendis står fram og flørter med det. Det er mange som lurer på hva dette egentlig er, så vi tenkte det kunne være på sin plass å debattere temaet litt grundigere, sier han.

I tillegg var det en viktig faktor at alle de tre innlederne kunne stille.

- Alle disse tre har et helt spesielt forhold til scientologien, så vi ser på det som en unik sjanse til å få med seg noen som har litt mer enn vanlig å melde om bevegelsen, sier han.

Søderlind forteller at han nylig har lest deler av den nye scientologi-antologien til James R. Lewis, en av de tre innlederne.

- Den har fått meg til å se med nye øyne på bevegelsen. Jeg er fortsatt veldig skeptisk, men ser også at det gjøres en del bra ting der, sier han.

Humanistisk salong holdes mandag 23.11. kl. 1800 i andre etasje på Dattera til Hagen på Grønland 10 i Oslo, like ved Grønland T-banestasjon. Les mer om møtet her.

Les mer om scientologi, Xenu.net og ikke minst om Xenu - den onde intergalaktiske herskeren.

I 2006 var Tory Christman på besøk i Oslo. Hun brøt med scientologikirken etter 30 år.


HTML .fb_share_link {
PADDING-BOTTOM: 0px; PADDING-LEFT: 20px; PADDING-RIGHT: 0px; BACKGROUND: url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat left top; HEIGHT: 16px; PADDING-TOP: 2px
}

Del på Facebook