Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Steven L. Anderson baserer homohatet sitt på Tredje Mosebok, kapittel 20, vers 13.

Steven L. Anderson baserer homohatet sitt på Tredje Mosebok, kapittel 20, vers 13.

Orlando-massakren:

Pastor fornøyd med at «verden nå har 50 færre pedofile»

Verden sørger etter det verste massedrapet med håndvåpen på amerikansk jord i nyere tid. Men ikke pastor Steven L. Anderson.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.06.2016 kl 16:07

I går drepte 29 år gamle Omar Mateen 50 mennesker på en klubb for homofile i Orlando, Florida. Nyheten har sjokkert en hel verden. Etter massedrapet ble Mateen selv drept av politiet. Mateen var muslim, opprinnelig fra Afghanistan og skal ha vært inspirert av den islamistiske terroristgruppa IS.

Støtteerklæringene og kondolansene strømmer nå på fra statsledere, organisasjoner og religiøse grupper fra hele verden.

– Bør henrettes

Men alle tar ikke del i sorgen. Steven L. Anderson fra Florida-baserte «Faithful Word Baptist Church» blir ofte beskrevet som en av de mest hatefulle kristne pastorene i USA.

I en uttalelse på You Tube går han ut og framstiller det som en god nyhet at det nå er «50 færre pedofile i verden».

Anderson synes riktignok ikke man bør storme inn på et utested og skyte ned folk på den måten, men ikke fordi drap på homofile, eller drap i det hele tatt, er feil. Nei, hvis man gjør det, gjør man jobben lettere for de som ønsker strengere våpenkontroll i USA, mener han. I tillegg får de homofile nå en uheldig offerrolle, slik Anderson ser det.

Pastoren begrunner det hele i Bibelen, Tredje Mosebok 20:13, der det står at «Når en mann ligger med en annen mann slik en ligger med en kvinne, har begge gjort noe avskyelig. De skal dø. Deres eget blod kommer over dem».

Han mener det hadde vært bedre om homofile hadde blitt tiltalt og henrettet av staten på en angivelig ryddig måte. Anderson avslutter videoen med å presisere at han er «imot vold».

Det er ikke første gang Anderson har oppfordret til å henrette homofile, skriver The Friendly Atheist. Tidligere har han sagt at dette var en god måte å bli kvitt AIDS på.

«Sendt av Gud»

Heller ikke den ytterliggående kristne menigheten Westboro Baptist Church ser noen grunn til å fordømme angrepet. De mener det var «Gud som grep inn».

Westboro Baptist Church er nøye med å påpeke at de ikke støtter direkte drap på folk. De mener Gud hater homofile og vil torturere dem etter døden. Men de vil altså ikke drepe dem selv.

Når det gjelder drapsmannen Omar Mateen mener de at han var «sendt av Gud».

Problematisk overskrift i tyrkisk avis

Selv om det var en IS-sympatiserende muslim som utførte drapene, er det vanskelig å finne muslimer som åpent har støttet massakren (tips oss gjerne om dette i kommentarfeltet under, så skal vi oppdatere artikkelen).

Britiske medier, for eksempel The Sun melder at den høyreorienterte tyrkiske avisen Yeni Akit, som skal ha bånd til president Recep Tayyip Erdoğan, dekket nyheten med følgende overskrift: «Dødstallene øker til 50 i en bar fylt av perverse homoseksuelle».

Den høyreorienterte avisen skal tidligere ha støttet Al-Qaeda og lignende grupper, skriver Daily Mail.

I tillegg har en del reagert negativt på at en imam, Muhammad Musri, skal advart mot å trekke for raske konklusjoner når det gjelder massedrapet.

«En kriger fra den Islamske staten»

Det meste tyder på at Omar Mateen handlet alene. Han har imidlertid sagt at han er inspirert av IS og lederen Abu Bakr Al-Baghdadi. Terrorgruppa har også påtatt seg ansvaret for angrepet, kan vi lese.

«Angrepet ble utført av en kriger fra den Islamske staten», skal IS ha meldt, ifølge CBS.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.