Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund har fått inn over 100.000 kroner til aksjonen så langt.

Human-Etisk Forbund har fått inn over 100.000 kroner til aksjonen så langt.

Over 100.000 til Human-Etisk Forbunds juleaksjon

– Fortsett å gi, er oppfordringen fra forbundets innsamlingskoordinator Stine Marie Øiamo Rofeldt.

Publisert:

Sist oppdatert: 14.12.2015 kl 14:03

18. november startet Human-Etisk Forbund en juleaksjon for å skaffe penger til hjelpearbeid blant irakere på flukt fra Daesh (IS). Så langt har det kommet inn over 100.000 kroner. Forbundet er imidlertid fortsatt langt unna målet på 250.000 kroner.

Ansvarlig for innsamlingen i Human-Etisk Forbund, Stine Marie Øiamo Rofeldt, sier til Fritanke.no at det kom inn mest penger i starten, og at det har roet seg litt nå.

– Vi satte oss et mål om å få inn 250.000 kroner, men det var kanskje litt ambisiøst. Vi er selvsagt kjempefornøyd med å ha fått inn over 100.000 så langt, sier hun.

Øiamo Rofeldt oppfordrer alle til å gi. Aksjonen avsluttes 1. januar.

Drevet på flukt av Daesh (IS)

Pengene går til et nødhjelpsprosjekt i Irak, i regi av Norsk Folkehjelp. I Irak er det nå over en millioner internt fordrevne på grunn av herjingene til Daesh (IS).

– Dette er barnefamilier som ikke lenger har et sted å bo. De lever i telt, i containere eller på gaten. Uten penger til mat og med en kald vinter i anmarsj er de i en svært sårbar situasjon, skriver Human-Etisk Forbund på innsamlingssida.

De fleste er fra Mosul-regionen

Trude Falck i Norsk Folkehjelp forteller at prosjektet retter seg mot internt fordrevne som bor utenfor FNs flyktningeleire i området.

– Rundt 80 prosent bor utenfor leirene, og har på ulikt vis greid å skaffe seg tak over hodet. Men de har det svært vanskelig. Vi hjelper dem blant annet med mat og medisiner, forklarer hun.

De fleste som får støtte i dette nødhjelpsprosjektet, ble jaget på flukt av Daesh da de tok over byen Mosul i nord-Irak,juni 2014. Daesh satte da igang med en rekke svært blodige utrenskninger mot annerledes tenkende.

Dette førte til en strøm av flyktninger fra Mosul-regionen til andre og tryggere deler av landet.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus