Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Slik ser det ut når man har logget seg på COHE

Slik ser det ut når man har logget seg på COHE

Nå kan du studere humanisme gratis

#Nå kan du melde deg på seks gratis studieprogrammer i humanisme. Undervisningen skjer på nettet. Det er Institute for Humanist Studies i USA som står...

Publisert:

Sist oppdatert: 20.09.2007 kl 17:16

Nå kan du melde deg på seks gratis studieprogrammer i humanisme. Undervisningen skjer på nettet. Det er Institute for Humanist Studies i USA som står bak.

Tekst: Even Gran
Publisert 20.9.2007

Institute for Humanist Studies (IHS) i USA har nå lagt ut kursprogrammet "Continuum of Humanist Education (COHE)" gratis for alle. Alt kursmateriell ligger ute på nettet, og enhver kan lese det. Man må registrere seg for å få full tilgang.

Hver leksjon består av tekst og bilder. Nederst i hver leksjon ligger det en rekke kontrollspørsmål som man kan svare på ved å krysse av et webskjema. Hvis man svarer feil får man tilbakemelding, og blir rettledet til hvilke avsnitt i leksjonen man bør lese igjen for å repetere. Man kan også få opp ferdigprogrammerte "tips fra foreleseren" hvis man ønsker det.

Det er imidlertid ikke mulig å henvende seg til den som har laget kursmaterialet, eller en kursleder, med spørsmål. Det er heller ingen muligheter for å få kontakt med andre studenter, så vidt Fritanke.no kan se. Studieopplegget fører heller ikke til noen formell grad eller gir studiepoeng i det regulære utdanningssystemet, slåes det fast på nettstedet. Kursene er med andre ord kun til eget bruk.

De seks kursene man kan melde seg på er:


  • Humanistisk aktivisme og organisasjon

  • Vitenskap og humanisme

  • Psykologi og humanisme

  • Politikk og lovgiving

  • Religion og spiritualitet

  • Etikk

Hver av disse er igjen delt inn i underområder som man må melde seg på separat. Underområdene er delt inn etter gradene; "introductory", "basic" og "comprehensive".

Gratis på grunn av donasjon
Tidligere tok IHS seg betalt for "basic" og "comprehensive"-delene av COHE, mens "introductory"-nivået var gratis. Takket være et privat pengetilskudd, er imidlertid COHE-kursene nå gratis for alle, melder Humanist Network News.

Så langt har mer enn 1200 mennesker fra over 50 land registrert seg som COHE-studenter. Flere hundre av disse studentene kommer fra den tredje verden.

- Selv om kursavgiften var svært beskjeden før også, så kunne det være et økonomisk løft for mange. Derfor er det svært gledelig at vi nå kan tilby hele denne kurspakken gratis, sier Matt Cherry, administrerende direktør for IHS.

Finn ut mer på http://www.humanisteducation.com/