Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Lege Jonas Kinge Bergland greier å gjøre narr av alternativbransjen uten å være nedlatende og arrogant. Og det er morsomt.
 Foto: John Andresen/Stand up Norge

Lege Jonas Kinge Bergland greier å gjøre narr av alternativbransjen uten å være nedlatende og arrogant. Og det er morsomt. Foto: John Andresen/Stand up Norge

Morsomt om alternativbransjen

Jonas Kinge Bergland bruker humor som virkemiddel, ikke bare for å vise oss at alternativbransjen har mange latterlige aktører, men også en rekke farlige.

Publisert:

Stand up-komikere fremstår ofte som fryktløse mennesker. Det betyr ikke at de bestandig er morsomme, men uten selvtillit kommer man ikke langt. Ingenting er trolig mer pinlig for en komiker enn å oppleve at publikum ikke ler av vitsene dine.

Det siste var ikke tilfelle på premieren til showet Dr. Bergland og den alternative medisin som er satt opp på Latter over de neste fire helgene.

Jonas Kinge Bergland leverte et solid spikra show uten dødpunkter, men samtidig med plass til både humor og ettertanke.

Bergland harselerer med alternativbransjen uten å virke nedlatende eller arrogant. Tvert imot unngår han dette effektivt ved å fleipe vel så mye om arrogante og nedlatende leger.

Alternativbransjen får gjennomgå

Bergland er utdannet lege, og det kan kanskje virke som opplagt legehumor at legestanden gjør narr av den mindre seriøse alternativbransjen. Det skal ikke skyves under en stol at det er akkurat det Bergland gjør, men han får det til uten å virke nedlatende eller arrogant. Tvert imot unngår han dette effektivt ved å fleipe vel så mye om arrogante og nedlatende leger.

Vinklingen inn på alternativbransjen kommer i form av en kronisk tinnitus som vi får høre at Bergland har slitt med siden barnsben av. Legevitenskapen har frem til nå ikke funnet noen kur for dette problemet, og som mange andre har Bergland henvendt seg til alternativbransjen for å søke råd der, på alternativmessen i Lillestrøm.

Vi følger Bergland fra den ene aktøren til den andre, og de fleste har en type magisk medisin som de mener vil hjelpe. Slikt blir det mye god komikk av.

Mye bæsj

Siste halvdel av showet fokuserer mye på lege/pasient-rollen, samt hvordan man utdanner seg til lege. Her drar Bergland inn en rekke billige poenger i form av ulike bæsjehistorier. Dette er også morsomt, men kanskje ikke like elegant som foregående komikk. Dog virker det som publikum fryder seg.

Forestillingen er satt opp på en av Latters mindre scener, Klubbscenen. Dette skaper en nærhet til publikum som gjør at du får vel så mye ut av en plass bakerst som lengst frem. Bergland er heldigvis en komiker av den sympatiske sorten som ikke velger seg ut offer blant publikum for å få frem ekstra latter.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus