Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Nettstedet Metal Injection har startet en kampanje for å frikjent metalbandet Confess i Iran. De oppforder til å spre dette bildet i sosiale medier med hashtaggen #freeConfess.

Nettstedet Metal Injection har startet en kampanje for å frikjent metalbandet Confess i Iran. De oppforder til å spre dette bildet i sosiale medier med hashtaggen #freeConfess.

Metalband risikerer dødsstraff i Iran

Låta «I'm your God now!» lover ikke godt.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.02.2016 kl 17:38

To medlemmer i det iranske metalbandet Confess risikerer dødsstraff i Iran, ifølge en kilde i Iran som har tatt kontakt med Trev McKendry i radiostasjonen Metal Nation News.

De to medlemmene skal ha blitt arrestert i november i fjor og tiltalt for følgende:

  • Blasfemi
  • Å ha startet et illegalt undergrunnsband og drevet et plateselskap innenfor en musikksjanger som anses å være satanistisk.
  • Skrive tekster som anses å være anti-religiøse, ateistiske, politiske og anarkistiske.
  • Å ha gitt intervjuer til forbudte, utenlandske radiostasjoner.

Hvis de to bandmedlemmene blir kjent skyldig i blasfemi, antireligiøsitet og ateisme risikerer de dødsstraff under de strenge islamske lovene i Iran.

Rettssak kommer senere

Bandmedlemmene Nikan Siyanor Khosravi og Khosravi Arash Ilkhani ble arrestert i november i fjor, og skal ha sittet på isolat fram til de ble løslatt 5. februar mot en kausjon på rundt 280.000 kroner, heter det ifølge kilden.

De to skal nå jobbe med sine advokater og forbereder seg på den kommende rettssaken der de altså risikerer dødsstraff. Staten har tatt kontroll over bandets epost-kontoer og Facebook-sider, heter det i meldingen fra nettstedet Metal Nation News.

Oppfordrer til å bruke hashtaggen #FreeConfess

Nettstedet Metal Injection har startet en kampanje for å få frikjent musikerne.

– Vi vet ikke helt hvordan vi skal klare å hjelpe musikerne, men det første vi kan gjøre er å spre informasjon om hva som har skjedd. Derfor har vi startet hashtaggen #freeConfess, skriver Robert Pasbani på Metal Injection.

Han frykter at Confess kan dømmes til døden bare på grunnlag av en låt alene, nemlig låta «I'm your God now!»

Confess har lagt ut mye av musikken sin på [url=

Confess har lagt ut mye av musikken sin på [url=

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus