Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kronprins Haakon er klar for internasjonal humanistkongress i august.
 Foto: Sølve Sundsbø/Det kongelige hoff.

Kronprins Haakon er klar for internasjonal humanistkongress i august. Foto: Sølve Sundsbø/Det kongelige hoff.

Kronprins Haakon til humanistkongressen

I august er det internasjonal humanistkongress i Oslo. Det er ventet opp mot 1000 deltagere. Både Jonas Gahr-Støre og Kronprins Haakon har sagt ja.

Publisert:

Sist oppdatert: 10.05.2011 kl 09:26

Kronprins Haakon kommer til World Humanist Congress som Human-Etisk Forbund arrangerer på vegne av den internasjonale humanistunionen IHEU i Oslo i august.

Kronprinsen skal sannsynligvis ikke bare sitte stille og lytte og deretter forlate selskapet, som kongelige ofte gjør når de besøker slike arrangement. Han skal trolig holde tale på vegne av Young Global Leaders, et internasjonalt nettverk av unge ledere som er en del av World Economic Forum-samarbeidet. Kronprins Haakon sitter i styret for Young Global Leaders. World Economic Forum er først og fremst kjent for sine årlige møter i den sveitsiske byen Davos.

HEF ønsker at kronprinsen skal snakke om hensikten med Young Global Leaders, og nettverkets arbeid med dialog for å forhindre konflikter.

Leder i kongresskomiteen Roar Johnsen er fornøyd med å få kongelig besøk.

– Vi har invitert ham som en representant for Young Global Leaders. Dette er et nettverk som gjør mye bra arbeid, men som vi vet lite om. Jeg håper vi kan få lære mer om dette, sier Johnsen.

Han forteller at det nå er påmeldt deltagere fra rundt 40 ulike land, og at dette derfor i høyeste grad blir en internasjonal konferanse. Hvor mange som vil komme totalt sett er avhengig av hvor mange norske som melder seg på, forteller Johnsen. Arrangørene regner med et sted mellom 600 og 1000 deltagere.

Støre, Nasrin, Meyers og Galtung

Lista over de som skal holde foredrag på kongressen begynner å fylles opp. Blant de mer prominente gjestene finner vi utenriksminister Jonas Gahr Støre, den bangladeshiske forfatteren, feministen og forskeren Taslima Nasrin, den religionskritiske biologiprofessoren PZ Meyers, samt fredsforsker Johan Galtung.

Andre navn på lista er Richard Norman, Linda Polman, Roy W. Brown, Gulalai Ismail , Greg M. Epstein, Vikas Gora, Judith Hand, Jeremy Gunn, Jason Torpy, Sophie in‘t Veld, Heiner Bielefeldt, Erik Assadourian, Wendy James, David Pollock, Naomi Phillips, Peter Eigen og Tove Beate Pedersen.

Du kan lese mer om innlederne her

Meld deg på før 15.mai, spar 400 kroner

Hege Winje, som koordinerer det teknisk-administrative arbeidet med kongressen, forteller at man kan spare 400 kroner ved å melde seg på før 15. mai. Før dette er nemlig kongressavgiften 2600 kroner. Etter denne datoen stiger den til 3000. For studenter eller personer under 26 år er prisen 1200 før 15. mai og 1500 etter.

– HEF-medlemmer bør kjenne sin besøkelsestid.

– Vi håper på mange norske deltagere. HEF-medlemmer bør kjenne sin besøkelsestid. Dette er en unik sjanse til å få være med på en internasjonal humanistkongress. Det er 25 år siden Human-Etisk Forbund arrangerte denne kongressen sist, sier Winje.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.