Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, var ikke helt ferdig med organisert 
livssynshumanisme likevel.
 Foto: Human-Etisk Forbund

Tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, var ikke helt ferdig med organisert
livssynshumanisme likevel. Foto: Human-Etisk Forbund

Kristin Mile inn i styret til den humanistiske verdensorganisasjonen

HEFs tidligere generalsekretær Kristin Mile fortsetter karrieren i humanistbevegelsen.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2018 kl 21:35

I helga ble den årlige generalforsamlingen i den internasjonale humanistiske paraplyorganisasjonen IHEU holdt i Auckland, New Zealand.

På møtet ble Roar Johnsen takket av etter tolv år som «HEFs representant» i IHEU-styret, og inn kom forbundets nylig avtroppende generalsekretær Kristin Mile.

Johnsen har vært økonomiansvarlig i styret alle disse årene, mens Mile skal sitte som vanlig styremedlem.

Bredt nettverk

Mile sier at hun er glad for å ha blitt valgt og at hun gleder seg til å sett i gang med arbeidet.

– Valget var ikke så overraskende egentlig, ettersom jeg visste at Human-Etisk Forbund hadde foreslått meg, pluss at mange hadde gitt beskjed om at de kom til å støtte mitt kandidatur. Men jeg er selvsagt glad for å ha blitt valgt inn, sier hun til Fri tanke.

Mile tror hun har mye å bidra med etter tolv år i sjefsstolen i Human-Etisk Forbund og med et bredt nettverk i den internasjonale humanistverdenen.

Hun er fornøyd med at det nye styret er bredt sammensatt.

– Ja, det har vært et viktig mål å få med representanter fra alle verdensdeler. Nå har vi alle unntatt Oceania, sier Mile.

Hvem skal være medlem?

En av de første tingene Kristin Mile ønsker å ta tak i som styremedlem, er hvilke kriterier som skal gjelde for medlemskap.

– Vi er en organisasjon i vekst, og for tiden er det utfordring at mange små organisasjoner ønsker å blir medlem uten at de alltid oppfyller kriteriene til å være en humanistorganisasjon. Vi må finne ut hvordan vi skal forholde oss til dette.

– Hvilke kriterier bør gjelde?

– Det må vi jo sette oss ned og diskutere, men ett krav kan jo være at vi bare tar opp organisasjoner med et avklart humanistisk livssyn. Hvis vi er enig om det, kan det for eksempel være problematisk å ta opp en medlemsorganisasjon som utelukkende jobber med humanitært arbeid uten å ha et avklart syn på religiøs tro eller ikke-tro, sier hun.

Det nye styret i IHEU: Generalsekretær Gary McLelland, Kato Mukasa (Uganda), Kristin Mile, Boris van der Ham (Nederland), Gulalai Ismail (Pakistan), Becky Hale (USA), President/styreleder Andrew Copson (Storbritannia), Uttam Niraula (Nepal), Anne-France Ketelaer (Belgia) og David Pineda (Guatemala)
 Foto: IHEU

Det nye styret i IHEU: Generalsekretær Gary McLelland, Kato Mukasa (Uganda), Kristin Mile, Boris van der Ham (Nederland), Gulalai Ismail (Pakistan), Becky Hale (USA), President/styreleder Andrew Copson (Storbritannia), Uttam Niraula (Nepal), Anne-France Ketelaer (Belgia) og David Pineda (Guatemala) Foto: IHEU

Les mer om hva som skjedde på IHEUs generalforsamling 2018