Tidligere generalsekretær i Human-Etisk Forbund, Kristin Mile, var ikke helt ferdig med organisert
livssynshumanisme likevel. Foto: Human-Etisk Forbund

Kristin Mile inn i styret til den humanistiske verdensorganisasjonen

HEFs tidligere generalsekretær Kristin Mile fortsetter karrieren i humanistbevegelsen.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 09.08.2018 kl 21:35

I helga ble den årlige generalforsamlingen i den internasjonale humanistiske paraplyorganisasjonen IHEU holdt i Auckland, New Zealand.

På møtet ble Roar Johnsen takket av etter tolv år som «HEFs representant» i IHEU-styret, og inn kom forbundets nylig avtroppende generalsekretær Kristin Mile.

Johnsen har vært økonomiansvarlig i styret alle disse årene, mens Mile skal sitte som vanlig styremedlem.

Bredt nettverk

Mile sier at hun er glad for å ha blitt valgt og at hun gleder seg til å sett i gang med arbeidet.

– Valget var ikke så overraskende egentlig, ettersom jeg visste at Human-Etisk Forbund hadde foreslått meg, pluss at mange hadde gitt beskjed om at de kom til å støtte mitt kandidatur. Men jeg er selvsagt glad for å ha blitt valgt inn, sier hun til Fri tanke.

Mile tror hun har mye å bidra med etter tolv år i sjefsstolen i Human-Etisk Forbund og med et bredt nettverk i den internasjonale humanistverdenen.

Hun er fornøyd med at det nye styret er bredt sammensatt.

– Ja, det har vært et viktig mål å få med representanter fra alle verdensdeler. Nå har vi alle unntatt Oceania, sier Mile.

Hvem skal være medlem?

En av de første tingene Kristin Mile ønsker å ta tak i som styremedlem, er hvilke kriterier som skal gjelde for medlemskap.

– Vi er en organisasjon i vekst, og for tiden er det utfordring at mange små organisasjoner ønsker å blir medlem uten at de alltid oppfyller kriteriene til å være en humanistorganisasjon. Vi må finne ut hvordan vi skal forholde oss til dette.

– Hvilke kriterier bør gjelde?

– Det må vi jo sette oss ned og diskutere, men ett krav kan jo være at vi bare tar opp organisasjoner med et avklart humanistisk livssyn. Hvis vi er enig om det, kan det for eksempel være problematisk å ta opp en medlemsorganisasjon som utelukkende jobber med humanitært arbeid uten å ha et avklart syn på religiøs tro eller ikke-tro, sier hun.

Det nye styret i IHEU: Generalsekretær Gary McLelland, Kato Mukasa (Uganda), Kristin Mile, Boris van der Ham (Nederland), Gulalai Ismail (Pakistan), Becky Hale (USA), President/styreleder Andrew Copson (Storbritannia), Uttam Niraula (Nepal), Anne-France Ketelaer (Belgia) og David Pineda (Guatemala) Foto: IHEU

Les mer om hva som skjedde på IHEUs generalforsamling 2018

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Kirken tar selvkritikk på egen abortmotstand

Historisk:

Kirken tar selvkritikk på egen abortmotstand

Står sammen i kampen mot religiøs undertrykkelse av barn

Står sammen i kampen mot religiøs undertrykkelse av barn

– Vi må konsentrere oss om skadelig religiøs praksis snarere enn religionen som sådan, understreket Minela Košuta som har forsket på sosial kontroll.

Tror Akershus fylkeslag ser at fusjon vil gi dem økt makt

Tror Akershus fylkeslag ser at fusjon vil gi dem økt makt

– Det er kanskje derfor de synes det er greit å tvinge Østfold og Buskerud til å slå seg sammen med dem? antyder HEFs fylkesleder i Buskerud, Therese L. Gedde.

Ny lov om tro og livssyn forsinket igjen

Ny lov om tro og livssyn forsinket igjen

Planen var stortingsvedtak nå i vår. Nå blir det kanskje ikke vedtak før neste vår, i 2020.

Fylkeslag i Human-Etisk Forbund vil ikke slå seg sammen

Fylkeslag i Human-Etisk Forbund vil ikke slå seg sammen

Lærer prøvde å overbevise klasse om konspirasjonsteori

Lærer prøvde å overbevise klasse om konspirasjonsteori

Ignorerte motforestillinger, avbrøt spørsmål med digresjoner og framstilte kritiske elever som dumme.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...