Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbunds seremonisjef Lene Mürer holdt tale på en minnesamvær i regi av mc-klubben Coffin Cheaters på lørdag.
 Foto: Atle Jørgensen

Human-Etisk Forbunds seremonisjef Lene Mürer holdt tale på en minnesamvær i regi av mc-klubben Coffin Cheaters på lørdag. Foto: Atle Jørgensen

Konflikt endte i forsoning mellom HEF og mc-klubb

Human-Etisk Forbunds seremonisjef Lene Mürer holdt tale på Coffin Cheaters’ minnesamvær i helga.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.11.2016 kl 12:08

På lørdag arrangerte mc-klubben Coffin Cheaters et minnesamvær for medlemmet Ole «Brommern» som døde i en trafikkulykke den 1. oktober. Avdøde var medlem av Human-Etisk Forbund, og familien ønsket Humanistisk gravferd. Den ble avholdt den 12. oktober. Det oppstod imidlertid en konflikt rundt gravferden som du kan lese mer om i denne artikkelen.

Konflikten førte til at Atle Jørgensen, redaktør i magasinet Scanbike og leder av mc-interesseorganisasjonen Payback, tok et initiativ overfor Human-Etisk Forbund og Coffin Cheaters for å få til en forsoning ved at en representant fra Human-Etisk Forbund kunne holde minnetale under et planlagt minnesamvær for «Brommern» i klubbens regi.

Human-Etisk Forbund seremonisjef Lene Mürer takket ja til invitasjonen, og stilte på minnesamværet som var nå sist lørdag. Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn var også med. Det hele skjedde på Coffin Cheaters klubblokale i Nordkisa øst for Gardermoen.

Beklaget dårlig kommunikasjon

I sine minneord takket Mürer på vegne av Human-Etisk Forbund for å ha blitt invitert til minnestunden.

– Dere alle, inkludert medlemmer i andre MC-klubber, fortjener ros og anerkjennelse for at dere står sammen i sorgen og er opptatt av markeringer, sa hun.

Mürer kom også inn på konflikten som oppstod rundt gravferden og beklaget «at noe av det vi uttalte under forberedelsene av gravferden, kunne oppfattes på en sårende og lite inkluderende måte».

– Det er synd at vår dårlige kommunikasjon var med på å gi dere - Oles venner - en større belastning enn nødvendig. Human-Etisk Forbund tok utgangspunkt i ønsket fra de nærmeste pårørende om en Humanistisk gravferd, og ville selvsagt bistå med de ressursene vi har til rådighet. Beskrivelser av Coffin Cheaters som klubb er selvsagt irrelevant i en slik forbindelse, sa Mürer til de sørgende vennene.

Glad det løste seg på den måten

Lene Mürer er svært fornøyd med hvordan det hele endte opp.

– Det var et veldig fint minnesamvær. Vi ble tatt godt imot. Det ble en fin og bra opplevelse. Jeg er glad det løste seg på denne måten, sier hun til Fritanke.no.

Mürer forteller at det var over 200 mc-medlemmer tilstede fra mange ulike klubber, og at det også hadde kommet folk helt fra Australia, der hovedkvarteret til Coffin Cheaters ligger.

– Endte så bra som det kunne

Atle Jørgensen, redaktør i magasinet Scanbike og leder av interesseorganisasjonen Payback, er også godt fornøyd med hvordan det hele endte opp.

– Det endte så bra som det kunne gjøre. Det er nok fortsatt en del folk som fortsatt murrer litt over det som skjedde, men vi kunne ikke håpe på noe bedre sluttresultat enn dette, sier han til Fritanke.no.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.