Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Innmeldingsraten i Human-Etisk Forbund gikk i været forrige uke.

Innmeldingsraten i Human-Etisk Forbund gikk i været forrige uke.

Kirkens utmeldingstjeneste ga medlemshopp for HEF

Opp mot fem ganger flere enn normalt meldte seg inn mandag og tirsdag. Etter en litt roligere onsdag, gikk innmeldingsraten opp igjen på torsdag og fredag.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.08.2016 kl 11:31

Mandag og tirsdag denne uka skjøt innmeldingstallene i Human-Etisk Forbund i været. Normalt melder rundt ti -femten personer seg inn i forbundet hver dag.

På mandag og tirsdag denne uka økte dette kraftig. 64 og 74 personer meldte seg inn. På onsdag, i går, roet det seg litt til 36 nye medlemmer, men også det er godt over normalen.

På torsdag økte det igjen, til 76 nye medlemmer på en dag.

OPPDATERT MANDAG 22.8: Den dagen som fikk høyst innmelding i forrige uke var fredag. Da fikk Human-Etisk Forbund 123 nye medlemmer.

Gjør det de har tenkt på i lang tid

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka J. Bryn, er godt fornøyd med tallene. Hun setter dem klart i sammenheng med den nye nettjenesten for inn- og utmelding som Den norske kirke lanserte på mandag.

– Vi vet at folk bruker opp til fem år i tenkeboksen før de melder seg inn hos oss. Den løsningen Kirken har lansert nå, senker terskelen for det som tidligere har fungert som et hinder for innmelding hos oss, nemlig utmelding av Den norske kirke. Jeg tror mange som har sittet på gjerdet i lang tid har blitt motivert at den nye tjenesten til å endelig ta skrittet, sier Bryn.

Når man tidligere har måttet henvende seg til sitt lokale menighetskontor, sende brev til Brønnøysund eller til kirken sentralt, har mange latt saken ligge, tror hun.

– Vi er så vant til å bruke nettbaserte løsninger i dag at lanseringen av en brukervennlig og nettbasert løsning som dette opplagt vil motivere mange til å gjøre det de har tenkt på i lang tid, tror hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus