Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Nå er det igjen opp til hver enkelt rektor om det blir julegudstjenester i Lillehammer. Foto: Kirken.no

Nå er det igjen opp til hver enkelt rektor om det blir julegudstjenester i Lillehammer. Foto: Kirken.no

Julegudstjenester i Lillehammer likevel

Skolesjefen i Lillehammer bestemte at det ikke skulle arrangeres julegudstjenester i kommunen i år. Det likte ikke kommunestyret.

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2008 kl 14:47

Skolesjefen i Lillehammer kommune bestemte nylig, i samråd med rektorene i kommunen, at det ikke skulle arrangeres julegudstjenester i skolenes regi dette året.

Undervisningsleder ved skolesjefens kontor i Lillehammer, Didi Sunde, forteller til Fritanke.no at dette er gjort fordi man ønsker en samlende skole.

Skolesjefen overprøvd

Men det ville ikke Lillehammer kommune ha noe av. Nå har et flertall i kommunestyret overprøvd vedtaket til skolesjefen.

Gudbrandsdølen/Dagningen melder at Hilde Ekeberg fra Krf etter noen runder med forhandlinger fremmet et forslag om at hver enkelt skole, i samråd med foreldrene, kan legge opp til julegudstjeneste. Forslaget ble vedtatt med 26 mot 20 stemmer. Dermed har politikerne omgjort skolesjefens vedtak.

- Beklagelig

- Vi støttet skolesjefen og rektorkollegiets vedtak og synes denne selvsagt kommunestyrets vedtak er svært beklagelig, sier Annar Holm, nestleder i Oppland Human-Etisk Forbund.

Han legger til at det ikke er noen barn som har bedt om dette.

- Vi mener at skolegudstjenester er noe enkelte foreldrene og en del lærere presser på for. Og så er det en del barn som følger med fordi det oppstår et gruppepress. Vi synes det hadde vært bedre hvis skolene hadde lagt opp til fellesaktiviteter som ikke støter noen ut, sier Holm.

Han legger til at det fortsatt vil være skoler i Lillehammer som ikke kommer til å arrangere skolegudstjeneste, men at dette nå dessverre ikke lenger finnes et sentralt vedtak som alle må rette seg etter.

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook