Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Siv Jensen stiller opp både for HEF og for andre trossamfunn, og ser på seg selv som kristen. - Jeg opptatt av å snakke til folk på deres egen arena, sier hun. Her fra en tale ved Høgskolen i Bodø. Foto: hibo.no

Siv Jensen stiller opp både for HEF og for andre trossamfunn, og ser på seg selv som kristen. - Jeg opptatt av å snakke til folk på deres egen arena, sier hun. Her fra en tale ved Høgskolen i Bodø. Foto: hibo.no

- Jeg deler ikke HEFs livssyn

#Frps formann Siv Jensen holder tale på humanistisk konfirmasjon den 6. mai. Men dette kan ikke tolkes som noen tilslutning til HEFs livssyn, sier hun...

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2007 kl 12:42

Frps formann Siv Jensen holder tale på humanistisk konfirmasjon den 6. mai. Men dette kan ikke tolkes som noen tilslutning til HEFs livssyn, sier hun til Fritanke.no. Hun ser på seg selv som kristen.

Tekst: Even Gran
Publisert: 14.3.2007

Siv Jensen ser på seg selv som kristen og understreker overfor Fritanke.no at hennes deltagelse på humanistisk konfirmasjon i Oslo rådhus den 6. mai ikke må tolkes som noen tilslutning til Human-Etisk Forbunds livssyn.

- Dette er først og fremst en tale til ungdommer på vei ut i voksenlivet. Som partiformann i FrP er jeg opptatt av å snakke til folk på deres egen arena. Det handler om respekt. Jeg har også holdt taler i kirken, så man kan ikke tolke noe ut av at jeg takket ja til forespørselen fra Human-Etisk Forbund, skriver hun i en epost til Fritanke.no.

Jensen gleder seg til å tale til så mange unge voksne, men har ikke planlagt hva hun skal snakke om ennå. Men en ting er sikkert: Hun vil holde seg unna politikk.

- Jeg skal holde meg unna politikken for en gangs skyld og heller forsøke å gi konfirmantene noen råd på veien. Det er viktig at ungdom engasjerer seg i samfunnsspørsmål, så det er nok et tema jeg kommer til å snakke om, skriver hun.

Bør etterstrebe å være upolitisk

HEF blir ofte beskyldt for å ha en viss slagside til venstresida, men det er ikke et inntrykk som deles av Siv Jensen.

- Nei, det har jeg ikke noen oppfattning av. Generelt mener jeg organisasjoner bør strebe etter å være upolitiske. Da favner de bredere og slipper debatter som LO har rotet seg inn i, der det stilles spørsmål om uavhengigheten, sier hun.

- Tror du noen internt i forbundet vil oppfatte det som kontroversielt at du stiller opp som konfirmanttaler?

- Det vil i så fall være HEF sitt problem. Jeg har takket ja på en forespørsel om å holde en tale. Den talen kommer jeg selvfølgelig ikke til å bruke til å snakke om FrPs politikk.

Jensen har ellers ingen synspunkter på hvordan HEF bør arbeide.

- Det er ikke min oppgave å blande meg inn i andre organisasjoners arbeid. Selv om jeg ser på meg selv om kristen, er jeg opptatt av at folk gjør bevisste valg. Religion kan være et vanskelig tema, og at det finnes organisasjoner som er opptatt av å vekke oppmerksomheten rundt religion som samfunnstema er bra. Forøvrig er HEF og FrP enig om at stat og kirke bør skilles. Religion og tro kan og skal ikke styres av staten, poengterer Frp-formannen.

Les også:
Siv Jensen holder tale på humanistisk konfirmasjon