Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Yusuf al-Qaradawi ser på Holocaust som en "himmelsk straff".

Yusuf al-Qaradawi ser på Holocaust som en "himmelsk straff".

Islamsk råd: - Uakseptabel Holocaust-hyllest

Leder i Islamsk råd, Senaid Kobilica, tar avstand fra Yusuf al Qaradawis Holocaust-hyllest som Aftenposten skriver om i dag.

Publisert:

Sist oppdatert: 16.02.2009 kl 09:29

- Om det er slik at Yusuf al-Qaradawi hyller Holocaust synes jeg det er uakseptabelt fra en som er en viktig religiøs referanse for mange muslimer, skriver Senaid Kobilica på Islamsk råds nettsider i dag morges.

Han understreker også at Islamsk Råd Norge vil ta denne saken opp med andre lærde som sitter i European Council for Fatwa and Research (Det europeiske fatwarådet), der Yusuf al-Qaradawi er leder.

Kobilica poengterer til tross for dette at al-Qaradawi er en av flere lærde i Det europeiske fatwarådet.

al-Qaradawi: - Hitler ble sendt av Allah

Det var i dag morges at Aftenposten publiserte nyheten om Yusuf al-Qaradawis sjokkerende Holocaust-hyllest. Ifølge Aftenposten skal al-Qaradawi har uttalt følgende:

-Gjennom historien har Allah sendt folk til jødene for å straffe dem for deres korrupsjon. Den siste straffen ble iverksatt av Hitler. Gjennom alt det han gjorde mot dem, selv om de (jødene, red.anm.) har overdrevet denne saken, klarte han å sette dem på plass. Dette var himmelsk straff for dem. Ved Allahs vilje; neste gang vil det skje gjennom de troendes (muslimenes, red.anm.) hender.

Uttalelsene er kanske ikke så oppsiktsvekkende hvis de hadde kommet fra en ytterliggående muslimsk ekstremist. Men Yusuf Al Qaradawi er ingen ekstremist. Han omtales ofte som en moderat religiøs leder. Han er også som nevnt leder av Det europeiske fatwarådet.

Dette er et råd som Islamsk Råd Norge (IRN) bruker aktivt for å søke råd i religiøse spørsmål.

Det var Det europeiske fatwarådet IRN henvendte seg til få svar på om hvordan de skal forholde seg til dødsstraff for homofili, etter at dette ble en het potet høsten 2007. Saken er ennå ikke avgjort.

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook