Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Jakhartas kristne guvernør, Bashuki Tjahaja Purnama, har erklært nederlag i dagens guvernørvalg.

Jakhartas kristne guvernør, Bashuki Tjahaja Purnama, har erklært nederlag i dagens guvernørvalg.

Indonesia: Jakartas kristne guvernør erkjenner valgnederlag

Den kristne guvernøren i Jakarta, hovedstaden i overveiende muslimske Indonesia, sier han vil gå av etter å ha tapt guvernørvalget i byen.

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2017 kl 15:38

Foreløpige resultater fra valget onsdag tyder på at utfordreren Anies Baswedan har vunnet med stor margin. Muslimske Baswedan ligger an til å få 58 prosent av stemmene.

– Jeg vet dere er triste. Men dette er Guds vilje, sa guvernør Basuki «Ahok» Tjahaja Purnama til sine tilhengere da han erkjente nederlaget.

Valgkampen fram mot guvernørvalget har brakt religiøse motsetninger til overflaten i verdens mest folkerike muslimske land. Ahok er kristen og etnisk kineser og tilhører dermed en liten minoritet i overveiende muslimske Indonesia.

Utfordrer med støtte fra konservative muslimer

Utfordreren Baswedan, som er tidligere utdanningsminister, har fått støtte fra konservative muslimer som mener hovedstaden må styres av en muslim.

Indonesia har tradisjonelt vært kjent for en tolerant form for islam. Men valgkampen gjorde det tydelig at konservative grupper har fått større innflytelse. Ahok ble i fjor siktet for blasfemi, og flere hundre tusen mennesker har demonstrert med krav om at han må pågripes.

Ahok vant likevel første runde av guvernørvalget i februar. Før den avgjørende valgomgangen onsdag tydet meningsmålinger på et svært jevnt resultat mellom Ahok og Baswedan.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus