Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Humanistisk Ungdom fylte fem år tidligere i høst.

Humanistisk Ungdom fylte fem år tidligere i høst.

Humanistisk Ungdom runder 1000

Human-Etisk Forbunds ungdomsorganisasjon, Humanistisk Ungdom (HU), rundet i dag 1000 betalende medlemmer. – Endelig kan vi si at vi har tusen medlemmer. Men det er nesten 1700 som har registrert seg, sier en optimistisk HU-leder Helene Kleppestø.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2012 kl 09:40

Humanistisk Ungdom ble stiftet i 2007, og dette er første gang ungdomsorganisasjonen runder 1000-merket. Ungdomsorganisasjoner som HU kan bare regne med medlemmer som betaler medlemskontingent, hvis de vil ha statsstøtte.

– Det at vi nå runder 1000 medlemmer er en viktig milepæl. Det er imidlertid viktig å få med seg at det er langt flere som har registrert seg som medlem. Pr. i dag ligger dette tallet på 1683. Vi jobber selvsagt mer å få flere av disse til å betale de 50 kronene det koster. Jeg har god tro på at vi skal få til dette, sier HU-leder Helene Kleppestø.

Hun forteller at det er lettere å få inn medlemskontingenten nå, etter at det ble mulig å betale via sms. Da holder det å svare på en tekstmelding, og så trekkes det 50 kroner via telefonregningen.

Seminar for de over 18

HU skal ha et seminar for medlemmer over 18 år i midten av november. Kleppestø tror og håper dette vil føre til ytterligere rekruttering.

– Vi er glade for å ha mange unge medlemmer, men det er viktig også å ta vare på de opp mot 25 år som er den øvre aldersgrensen for å være HU-medlem. Derfor arrangerer vi nå for første gang et seminar for de over 18, sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus