Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Du kan donere direkte inne på Norsk Folkehjelps sider.

Du kan donere direkte inne på Norsk Folkehjelps sider.

Human-Etisk Forbund med juleaksjon for IS-ofre i Irak

Human-Etisk Forbund har satt igang en juleaksjon til inntekt for internt fordrevne i Irak, i samarbeid med Norsk Folkehjelp.

Publisert:

Sist oppdatert: 20.11.2015 kl 10:17

I Irak er over en million mennesker på flukt i eget land. Uskyldige sivile fra forskjellige minoriteter trues og flykter fra terrorgrupper som IS. Mange av de som er fordrevet er barnefamilier som ikke lenger har et sted å bo. De lever i telt, i containere eller på gaten. Uten penger til mat og med en kald vinter i anmarsj er de i en svært sårbar situasjon.

Norsk Folkehjelp oppsøker de internt fordrevne i Irak og gir dem verdikuponger som de kan bruke til å kjøpe mat og andre ting de trenger for å overleve vinteren.

Human-Etisk Forbund har nå satt igang en innsamlingsaksjon for å støtte dette arbeidet.

– Vi oppfordrer medlemmer og andre med hjerte for de internt fordrevne om å støtte dette viktige arbeidet, sier aksjonskoordinator Stine Marie Øiamo Rofeldt.

Human-Etisk Forbunds nettsted slås det fast at julen er en høytidstid for de fleste av oss.

– Det er vanlig å trekke inn i varme stuer med vår nærmeste familie, og vi gir de beste ønsker og gaver til hverandre. I denne tiden for omtanke er det dessverre så alt for mange som lider andre steder i verden. I denne kampanjen, som har fokus på mennesker på flukt i Irak, kan du ved å gi et bidrag sørge for mat og husly til en gruppe mennesker som går en hard og kald vinter i møte, skirver forbundet.

Driver hjelpearbeid gjennom Norsk Folkehjelp

I 2014 besluttet Human-Etisk Forbund å avvikle sine egne hjelpeprosjekter gjennom organisasjonen HAMU, og inngikk isteden et samarbeid med Norsk Folkehjelp.

Les mer om HEFs juleaksjon her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus