Medlemsrådgiver Per Hansen, som holder orden på medlemsutviklingen i forbundet, fikk æren av å sprette kaka for å feire at forbundet har rundet 90.000 medlemmer. Foto: Even Gran

Human-Etisk Forbund har rundet 90.000 medlemmer

Den negative utviklingen vi rapporterte om i august er snudd. Nå øker medlemstallet i Human-Etisk Forbund igjen.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Human-Etisk Forbund har rundet 90.000 medlemmer. Det hele ble markert med kake og tale av generalsekretær Trond Enger på forbundets hovedkontor i Oslo i dag.

Dermed er den negative utviklingen vi rapporterte om i august snudd.

Da lå medlemstallet an til å gå ned for første gang i forbundets historie. Fram til 20. august i år svekket medlemstallet seg med 305 medlemmer siden nyttår – en klart svakere utvikling enn fram til samme tidspunkt året før, da medlemstallet økte med over tusen medlemmer.

Runder 90.000

Nå, mindre enn to måneder senere, er forbundet nok en gang på plussiden. Det er først og fremst innmeldingsraten som har tatt seg opp. Siden 20. august har drøyt 700 meldt seg inn i forbundet, mens utmeldingsraten vi skrev om i august har gått ned.

Samlet sett har dette ført til at forbundet i går, på mandag, for første gang kunne bokføre et medlemstall på over 90.000 medlemmer.

Tror på stor medlemsvekst

Milepælen ble markert med kake på Human-Etisk Forbunds hovedkontor i Oslo i dag. Generalsekretær Trond Enger gratulerte forbundet med det runde tallet. I talen minnet han om at undersøkelser tyder på at så mange som 300.000 nordmenn tror de er medlem av Human-Etisk Forbund, selv om de egentlig ikke er det.

– Det burde borge for en solid medlemsøkning i årene framover, sa han.

Til Fri tanke kommenterte Enger at han har god tro på at medlemstallet kan ende på kanskje rundt 90.500 ved nyttår. Kanskje mer, hvis forbundet lykkes med sine planlagte rekrutteringsframstøt i løpet av høsten.

Økning i kontingenten trolig årsaken

Til tross for jubel over at Human-Etisk Forbund nå runder 90.000 medlemmer, er det ikke til å stikke under en stol at forbundet har hatt en vesentlig svakere medlemsutvikling i 2018 enn foregående år. Fram til den 8. oktober i 2017 økte medlemstallet med 1672, mens nettoøkningen fram til samme dato i 2018 bare på 197 medlemmer.

Den svake utviklingen skyldes hovedsakelig at langt flere har meldt seg ut av forbundet i 2018. Årsaken til dette er trolig kontingentøkningen som ble vedtatt på landsmøtet i 2017, konstaterte økonomisjef Harald Masst da vi snakket med han i august.

Human-Etisk Forbund får normalt flere innmeldinger på høsten enn på våren. Årsaken er blant annet påmelding til konfirmasjon.

Siste nytt i Nyheter Vis flere

Kirken tar selvkritikk på egen abortmotstand

Historisk:

Kirken tar selvkritikk på egen abortmotstand

Står sammen i kampen mot religiøs undertrykkelse av barn

Står sammen i kampen mot religiøs undertrykkelse av barn

– Vi må konsentrere oss om skadelig religiøs praksis snarere enn religionen som sådan, understreket Minela Košuta som har forsket på sosial kontroll.

Tror Akershus fylkeslag ser at fusjon vil gi dem økt makt

Tror Akershus fylkeslag ser at fusjon vil gi dem økt makt

– Det er kanskje derfor de synes det er greit å tvinge Østfold og Buskerud til å slå seg sammen med dem? antyder HEFs fylkesleder i Buskerud, Therese L. Gedde.

Ny lov om tro og livssyn forsinket igjen

Ny lov om tro og livssyn forsinket igjen

Planen var stortingsvedtak nå i vår. Nå blir det kanskje ikke vedtak før neste vår, i 2020.

Fylkeslag i Human-Etisk Forbund vil ikke slå seg sammen

Fylkeslag i Human-Etisk Forbund vil ikke slå seg sammen

Lærer prøvde å overbevise klasse om konspirasjonsteori

Lærer prøvde å overbevise klasse om konspirasjonsteori

Ignorerte motforestillinger, avbrøt spørsmål med digresjoner og framstilte kritiske elever som dumme.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...