Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Kulturminister Anniken Huitfeldt har ansvaret for tros- og livssynsamfunnene utenfor Den norske kirke. Sistnevnte kan hun ikke være statsråd for, fordi hun ikke er medlem.

Kulturminister Anniken Huitfeldt har ansvaret for tros- og livssynsamfunnene utenfor Den norske kirke. Sistnevnte kan hun ikke være statsråd for, fordi hun ikke er medlem.

Huitfeldt lovte sak om livssynspolitikk

Kulturminister Anniken Huitfeldt lovte i dag på Stortingets talerstol at regjeringen vil legge fram en sak om helhetlig livssynspolitikk.

Publisert:

Sist oppdatert: 09.12.2009 kl 13:40

I dag holdt kulturminister Anniken Huitfeldt et innlegg i Stortinget hvor hun lovte at regjeringen vil legge fram en sak om en ny og samordnet tros- og livssynspolitikk for Norge.

- Det er et stadig større mangfold på tros- og livssynsområdet. Både skolene og sykehusene gjør en god jobb for å møte dette, men vi må innse at vi ikke er gode nok. Derfor vil regjeringen legge fram en sak for Stortinget med sikte på å få til en helhetlig livssynspolitikk for Norge, sa Huitfeldt.

Hun trakk fram Norge som et av de landene som yter mest støtte til tros- og livssynsamfunn. Statsråden trakk også fram en statlig tilskuddsordning til "privateide kirkebygg", som hun antydet kunne være en del av løsningen på problemet med at det er for få seremonirom rundt omkring.

- Navnet på tilskuddsordningen kan virke litt misvisende, da "kirkebygg" først og fremst assosieres med den kristne tro, men ordningen omfatter altså bygg, eller deler av bygg, som et trossamfunn bruker til å utøve sin religiøse tro. I praksis har ordningen vært med på å finansiere et stort mangfold av religiøse bygg - fra små bedehus til store moskeer, sa hun.

Huitfeldt gjentar med dette lovnadene hun kom med da Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn la fram sin rapport Livsfaseriter - Religions- og livssynspolitiske utfordringer i Norge den 13. november.

- Veldig positivt

- Det er veldig bra at Huitfeldt tar dette opp i Stortinget. Selv om hun ikke kommer med noe mer konkret nå heller, tyder dette på at vi kan forvente at regjeringen faktisk vil ta opp saken, sier leder i Samarbeidsrådet for tros- og livssynsamfunn, Bente Sandvig.