Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund har satt igang med en populær radiotjeneste. Og i morgen annonseres det en ekstra spesiell gjest, forteller prosjektleder Trond Skarpeteig.

Human-Etisk Forbund har satt igang med en populær radiotjeneste. Og i morgen annonseres det en ekstra spesiell gjest, forteller prosjektleder Trond Skarpeteig.

HEF-radio over all forventning

Human-Etisk Forbunds radiointervjuer rundet i dag 10.000 nedlastinger, etter at fire av ti samtaler er lagt ut. Og i morgen blir det offentliggjort en ekstra spesiell gjest, lover prosjektleder Trond Skarpeteig.

Publisert:

Sist oppdatert: 23.09.2013 kl 14:46

Human-Etisk Forbunds nye radiotilbud er en del av kampanjen Gi plass til tanken som går denne høsten. Og det er nettopp å gi plass til tanken som er hensikten med radiosamtalene. Så langt er det lagt ut fire sendinger, der programleder Gunn Hild Lem samtaler med ulike personer. I dag rundet sendingene 10.000 nedlastinger samlet sett.

– Det er mer enn vi hadde regnet med, og ennå har vi bare lagt ut fire av ti samtaler. Det skal bli spennende å se hvor vi ender opp, sier prosjektleder Trond Skarpeteig.

Målet er å få folk til å tenke

Han er fornøyd med at ingen av samtalene blir vesentlig mer lastet ned enn de andre. Det er ganske jevnt fordelt. Man kunne jo forvente en viss kjendiseffekt, men den har ikke kommet.

– Intervjuet med Dag Hessen, som kanskje er den største kjendisen i har hatt så langt, ledet en god del til å begynne med. Men nå har det jevnet seg ut. Det tyder på at det er ønsket om å sette seg ned, lytte og tenke som driver folk, og ikke kjendisfaktoren. Da har vi i så fall nådd noe av målet vårt, sier Skarpeteig.

Han legger til at det hele handler om å inspirere folk til å tenke over hva som betyr noe og hva som er verdt noe i livet.

– Dette har aldri vært ment som noe sensasjonsmakeri fra vår side. Vi tror det finnes et oppdemt behov for mening blant folk. De fleste radiogjestene kommer med refleksjoner og utfordringer. Det er mye å ta tak i, men det som er felles for dem alle er kanskje en oppfordring om å tenke gjennom livet, og hvordan vi skal greie å skape mening i det ene livet vi tross alt har her på jorda, sier han.

Gråblogger

Han trekker spesielt fram den yngste gjesten så langt, Johanne Magnus. Samtalen med henne ble publisert på fredag.

– Johanne prøver å være en motvekt til rosabloggere som skriver om mote og sminke. Hun kaller seg en gråblogger og skriver om hva det vil si å være et helt menneske, uavhengig av hva du har på deg eller hvor stort «thigh gap» du har (slå det opp). Vi håper intervjuet vil appellere til ungdom, sier Skarpeteig.

Les bloggen til Johanne Magnus her.

– Vet du hvem som lytter til sendingene? Er det for det meste medlemmer i Human-Etisk Forbund, eller andre?

– Det vet vi ikke, men det virker som det er flest medlemmer blant de som deler på sosiale medier. Hvem som hører på har vi ingen oversikt over. Og vi vet jo heller ikke om de egentlig hører hele sendingen, eller om de bare laster ned. Jeg kan bare si at disse sendingene er ment for absolutt alle, ikke bare medlemmer i Human-Etisk Forbund.

– Hvilke tilbakemeldinger har dere fått?

– Bare positivt. Det vi gjør er jo ikke spesielt konfronterende, så det hadde jo vært underlig hvis noen ble veldig provosert av dette. Vi får mange hyggelige tilbakemeldinger. I morges fikk jeg for eksempel en e-post av et ektepar som sa de hadde fått en inspirerende start på dagen da de hørte samtalen med Dag Hessen til frokost. Den e-posten ble jo en fin start på dagen for meg også.

Bruker seg selv og skaper samtaler

Skarpeteig er veldig fornøyd med innsatsen til programleder Gunn Hild Lem.

– Hun er god til å lytte, og kommer med gjennomtenkte innspill. Hun bruker også sine egne erfaringer og tanker, slik at det faktisk blir en samtale og ikke bare et intervju. Det er jo det som har vært meningen hele siden, sier Skarpeteig.

Se portrett med Gunn Hild Lem i siste utgave av Fri tanke, side 57-63.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus