Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Først ble målet satt på 20.000 kroner. Deretter ble det oppjustert til 40.000, og deretter til 75.000. Målet ble nådd. I løpet av en måned kom det inn 83.600 kroner.

Først ble målet satt på 20.000 kroner. Deretter ble det oppjustert til 40.000, og deretter til 75.000. Målet ble nådd. I løpet av en måned kom det inn 83.600 kroner.

HEF-dugnad samlet inn 83.600 til flyktninger

Aksjonen som HEF-ansatte Dag Westberg, Ida Madeleen Moe og Irene K. Skagestad satte igang for en måned siden ble en stor suksess.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2015 kl 14:49

Dag Westberg, Ida Madeleen Moe og Irene K. Skagestad var forsiktige starten, og satte seg et mål om å samle inn 20.000 kroner til flyktningene fra Syria blant Human-Etisk Forbunds ansatte og tillitsvalgte.

Resultatet ble over fire ganger så høyt - 83.600 kroner.

Nå har det gått en måned siden aksjonen ble startet, og Westberg, Moe og Skagestad kan gjøre opp status.

– Det har gått over alle forventning. Det er mange som har kommet med tilbakemeldinger om at det har vært flott å gi i Human-Etisk Forbunds navn, så dette er virkelig noe å tenke på til senere også, sier Ida Madeleen Moe.

Hun forteller at det ikke bare har vært ansatte og tillitsvalgte som har gitt. Også mange vanlige medlemmer, uten noen verv, har meldt seg på.

Målet nådd etter 2,5 timer

Det første målet Ida Madeleen Moe &co satte seg, på 20.000 kroner, ble oppnådd bare 2,5 timer etter at aksjonen var lansert. Da økte de målet til 40.000 kroner, noe som ble nådd etter ca. fire dager.

– Da tok vi litt ekstra i, og satte målet til 75.000, forteller Moe.

Det gikk litt lenger tid å komme dit, men målet med nådd etter at hovedstyret i Human-Etisk Forbund bestemte seg for å bidra med 25.000 kroner.

– Vi er selvsagt svært glade for bidraget fra hovedstyret. Det førte til at vi kom godt over målet vårt, sier Moe.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus