Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Også Spagettimonsteret blir dratt inn i den pågående diskusjonen i blogguniverset.

Også Spagettimonsteret blir dratt inn i den pågående diskusjonen i blogguniverset.

Gudsdiskusjonene fortsetter

Diskusjonen om hvorvidt det finnes gode argumenter for gud/Guds eksistens fortsetter. Mens vi tar påskepause kan du følge den på diverse nettsteder i ...

Publisert:

Sist oppdatert: 17.03.2008 kl 11:27

Diskusjonen om hvorvidt det finnes gode argumenter for gud/Guds eksistens fortsetter. Mens vi tar påskepause kan du følge den på diverse nettsteder i blogguniverset.

Tekst: Kirsti Bergh
Publisert: 17.3.2008

I motsetning til andre medier bringer Fritanke.no ingen påskeaktuell tema-artikkel om påskemysteriet. Men mens vi tar en liten påskepause, kan du sjekke ut den pågående debatten mellom ateister og teister om det som vel må sies å være utgangspunktet for påskemysteriet, nemlig gud/Guds mulige - eller umulige - eksistens:

I siste papirutgave av Fri tanke (anmeldelsen er også publisert her)anmelder journalist Even Gran Dawkins-kritikerne Bjørn Are Davidsen og Alister McGraths bøker Svar skyldig? og The Dawkins Delution. Mens han sier seg enige i endel av kritikken mot Dawkins, synes han ikke de klarer å tilbakevise Dawkins' sentrale argumenter mot guds eksistens. Gran mener de to kobler ut vanlige regler for argumentasjon og logikk i sin argumentasjon for at troen på en skapende gud er logisk og rasjonell.

Med utgangspunkt i Grans anmeldelse møttes Davidsen og Gran til debatt i NRK P2s Verdibørsen, og deretter har debatten gått på diverse blogger - og fortsatt sprer dette tydeligvis evig aktuelle temaet seg utover i det norske blogguniverset.

Resultatet er en relativt filosofisk-logisk diskusjon på mange plan om guds eksistens og diverse tilliggende temaer.

Her har Bjørn Are Davidsen fulgt opp radiodebatten på sin egen blogg Dekodet, mens her svarer den Fritanke.no-tilknyttede Den tvilsomme humanist på Davidsens utfordring om eksistensen av absolutt moral og guds påfølgende nødvendighet. Det er hos Dekodet kommentarfeltet så langt er lengst. De to har i tillegg skrevet etpar andre bloggposter i tilknytning til temaet.

Men også humanistbloggen Ars Ethica og prestebloggen Haralds Strøtanker har meldt seg på debatten - på hver sin side - og følger du diskusjonen i kommentarfeltene til bloggene blir du også ledet videre til andre nettsteder som kommenterer eller diskuterer samme tema. Selv om kommentarene er engasjerte foregår diskusjonen stort sett i langt mer dannede former enn i kommentarfeltene på Dagbladet.no og VG-nett.

Så er det opp til deg å frydes eller gremmes over gode eller dårlige argumenter for eller i mot.