Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Slik ser nettstedet til humanistungdommene ut. Prosjektleder Ingrid Stranger Thorsen er fornøyd så langt.

Slik ser nettstedet til humanistungdommene ut. Prosjektleder Ingrid Stranger Thorsen er fornøyd så langt.

Grønt nettsted for humanistungdommen

#Snart skal Human-Etisk Forbund få et eget ungdomsforbund. I august blir det stiftelsesmøte på Tjøme, og nylig fikk humanistungdommene sitt eget netts...

Publisert:

Sist oppdatert: 08.06.2007 kl 06:41

Snart skal Human-Etisk Forbund få et eget ungdomsforbund. I august blir det stiftelsesmøte på Tjøme, og nylig fikk humanistungdommene sitt eget nettsted.

Tekst: Even Gran
Publisert 8.6.2007


Nettstedet til det som skal bli HEFs nye ungdomsforbund ble lansert nylig. Nettstedet er laget i samarbeid med webutviklingfirmaet Making Waves, og er i likhet med HEFs eget nettsted, Human.no, samt Fritanke.no basert på den tekniske plattformen Episerver.

- Vi er veldig fornøyde så langt. Sidene tar seg godt ut, men det er fortsatt mye som skal legges inn før vi ser oss helt ferdige med jobben, sier Ingrid Stranger Thorsen.

Hun har siden starten av april vært heltidsansatt for å jobbe med opprettelsen av det nye ungdomsforbundet. Stiftelsesmøtet skal etter planen være på en sommerleir på Tjøme fra 12. til 17. august.

Stranger Thorsen forteller at hensikten med nettstedet nå i første omgang er å skape oppmerksomhet rundt stiftelsesmøtet i august, samt informere om hvordan man kan starte humanistiske ungdomsgrupper landet rundt. Det ligger også en del informasjon der om hva humanisme er og står for.

I tillegg ligger det informasjon om HEFs ungdomsutvalg på sidene. Dette er et utvalg sammensatt av representanter fra hele landet som skal styre prosessen fram til ungdomsforbundet er etablert.

- Før HEFs landsmøte neste år har ungdomsforbundet som mål å være representert med lokallag i alle landets fylker, sier Stranger Thorsen.

- Er det bestemt noe om hva forbundet skal hete?

- Det er selvsagt mange som har tanker om det, men jeg har ikke lyst til å kommentere det nå. Vi har utlyst en navnekonkurranse som også ligger på de nye nettsidene. Her kan hvem som helst sende inn forslag, og så vil vinneren bli kåret under stiftelsesmøtet i august, sier hun.

Ikke-utnyttet potensial
For til tross for at omkring 155.000 norske ungdommer har blitt borgerlig/humanistisk konfirmert siden starten i 1951 har HEF aldri greid å opprette noen ungdomsorganisasjon.

Det har vært ungdomsgrupper med kortere og lengre levetid, både på seksti- og syttitallet, men det har aldri eksistert noe rammeverk som har gjort at initiativene har overlevd ildsjelene. Det blir det forhåpentligvis slutt på nå.

Ta en titt på humanistungdommenes nye nettsted