Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Årets tredje utgave av Fri tanke tar opp det som skjedde da Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble undertegnet i 1948. Les siste Fri tanke her.

Årets tredje utgave av Fri tanke tar opp det som skjedde da Verdenserklæringen om menneskerettigheter ble undertegnet i 1948. Les siste Fri tanke her.

Fri tanke på papir

Papirutgaven av Fri tanke er ute med årets tredje utgave. Der kan du blant annet lese om hva som bør skje med KRL-faget og hvordan Verdenserklæringen ...

Publisert:

Sist oppdatert: 26.09.2007 kl 14:57

Papirutgaven av Fri tanke er ute med årets tredje utgave. Der kan du blant annet lese om hva som bør skje med KRL-faget og hvordan Verdenserklæringen om menneskerettighetene ble til. Du finner også et lengre intervju med HEFs nye styreleder Åse Kleveland.

Tekst: Even Gran
Publisert: 26.9.2007

I Fri tankes tredje papirutgave for året finner du en oppdatering på den siste utviklingen i KRL-saken, etter at faget ble felt av Menneskrettighets-domstolen i Strasbourg i juni. Fri tanke har blant annet spurt sju fagfolk med ulike ståsted om hvordan det nye faget må utformes for å tilfredsstille dommen.

Du kan også lese om den kronglete veien fram til Verdenserklæringen om menneskerettighetene ble vedtatt i 1948. I kommisjonen som arbeidet fram erklæringen satt representanter fra et stort antall stater, og ikke bare vestlige land.

Ellers i denne utgaven finner du et lengre intervju med HEFs nye styreleder, Åse Kleveland. Der avslører hun at hun gjerne er med og arrangerer en humanistisk "messe".

Dessuten skriver filosofen Einar Øverenget om hvordan Homo Economicus ble enerådende i kronikken "Det egoistiske menneske som ideologi".

- Det er det menneskesynet som forfektes i økonomisk teori som har skapt grobunn for de moralske skandalene vi har opplevd i næringslivet i seinere tid, skriver han.

Last ned Fri tanke nr. 3-2007 i pdf-versjon her