Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Fri tanke er ikke lenger en nettavis for løpende nyheter

Men skal fortsatt være et nettmagasin for livssyn og ideer.

Publisert:

Fri tanke har hatt ambisjoner om å være en nettavis for løpende nyheter på livssynsfeltet i Human-Etisk Forbunds «interessesfære», i tillegg til å være et nettmagasin for livssyn og ideer. Denne ambisjonen er nå nedtonet til fordeling for satsning på papirutgaven, som går ut til nær alle Human-Etisk Forbunds medlemmer tre (fire fra neste år) ganger i året. Det er derfor publiseringshyppigheten på fritanke.no er blitt sjeldnere fra årsskiftet.

Rokering av ansatte

Samtidig med denne omprioriteringen har det også skjedd personellendringer.

Even Gran, som har vært i Fri tanke i 14 år og da hovedsaklig som journalist for nettutgaven, er fra januar 2020 ansatt som seniorrådgiver i Politisk avdeling i Human-Etisk Forbund.

– Etter 14 år i Fri tanke hadde jeg lyst til å prøve noe nytt, men ville gjerne fortsette å jobbe for Human-Etisk Forbund, forklarer Gran.

– Da jeg fikk mulighet til å gå inn i en stilling som seniorrådgiver i Politisk avdeling, sa jeg ja til det.

Som politisk rådgiver skal han ikke lenger rapportere om politikken, men være med å utforme den.

– Jeg håper å kunne bidra til at Human-Etisk Forbund i litt større grad greier å sette agenda i den politiske debatten. Jeg gleder meg til å være med på å forme forbundets politikk framover.

Arnfinn Pettersen, har etter eget ønske gått tilbake i fullstilling som seniorrådgiver i Human-Etisk Forbunds Livssynsavdeling, etter å ha vært debattredaktør for Fri tanke i halvparten av stillingen inntil årsskiftet.

Ideer og debatt

Kirsti Bergh fortsetter som redaktør, og journalist Aslaug Olette Klausen er for tiden tilknyttet Fri tanke på deltid.

Fri tanke vil fortsatt ta i mot artikler, kronikker og debattinnlegg, i tillegg til å være «landingsside» for papirutgaven, men det vil være med noe mer ujevne mellomrom enn tidligere.