Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Andreas Halse skal bidra til å virkeliggjøre Human-Etisk Forbunds kommunikasjonsstrategi.
 Foto: Even Gran

Andreas Halse skal bidra til å virkeliggjøre Human-Etisk Forbunds kommunikasjonsstrategi. Foto: Even Gran

Karriereskift for Andreas Halse:

Fra Sosialistisk Ungdom til Human-Etisk Forbund

– Human-Etisk Forbund er for alle, uavhengig av politisk tilhørighet, sier den nytilsatte kommunikasjonsrådgiveren. Han avslutter nå engasjementet sitt i SU.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.06.2014 kl 15:05

Human-Etisk Forbund har tilsatt Andreas Halse som ny kommunikasjonsrådgiver. Han starter 1. august.

Som leder i Sosialistisk Ungdom (SU), ungdomsorganisasjonen til SV, stod Halse i front og uttalte seg til offentligheten på vegne av sin organisasjon. Nå skal han jobbe mer i kulissene som kommunikasjonsrådgiver.

– Jeg skal jobbe med nettsider, presentasjon, medlemsverving, hvordan vi kommuniserer, innsalg av saker til mediene, profilering på sosiale medier og en masse annet. Det er en veldig variert stilling. Det viktigste, og mest overordnede, er selvsagt å sette Human-Etisk Forbunds vedtatte kommunikasjonsstrategi ut i livet, sier Halse til Fritanke.no

Han gleder seg til å starte.

– Jeg har inntrykk av at Human-Etisk Forbund er en organisasjon med høye ambisjoner og dyktige medarbeidere. Det er også inspirerende å jobbe i en organisasjon med medlemsvekst. Human-Etisk Forbund har et stort potensial for å bli en mer relevant stemme i menneskers liv. Jeg gleder meg til å bidra til det, sier han.

Halse gikk av på SUs landsmøte sist helg.

Komfortabel med et liv i kulissene

Halse tror ikke det vil bli noe problem å venne seg til et liv i kulissene, etter å ha vært profilert i offentligheten som leder av en politisk ungdomsorganisasjon.

– Den tilbaketrukkede rollen er jeg selvsagt komfortabel med, ellers hadde jeg jo ikke søkt, sier han.

Halse skal ikke lenger ha noen verv i SU, men han fortsetter som representant for SV i fylkestinget i Akershus.

– Det er jo et verv jeg har blitt valgt til, konstaterer han.

– Hva sier du til de som tenker at ansettelsen av deg forsterker slagsiden Human-Etisk Forbund har mot venstresiden i politikken?

– De må selvsagt mene hva de vil. Jeg kan ikke gjøre annet enn å understreke hvor viktig det er at Human-Etisk Forbund er for alle, uavhengig av politisk tilhørighet. Forbundets oppgave er noe helt annet enn et politisk parti. Det finnes viktige humanistiske stemmer både på høyresiden og på venstresiden i politikken, poengterer han.

Han er godt kjent med flere av forbundets saker fra arbeidet i SU.

– Vi jobbet for eksempel med statskirkesaken, diskusjonen rundt religiøse hodeplagg og omskjæringssaken, sier han.

Erfaring fra strategisk arbeid

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbud, Agnieszka Bryn, er godt fornøyd med nyansettelsen.

– Vi er veldig glad for å få Andreas med på laget. Vi har hatt solid medlemsvekst hittil i år, nå ønsker vi å forsterke vår samfunnskommunikasjon og vise bredden i vårt arbeid. Andreas har erfaring fra strategisk arbeid, media, kampanjer, verving og profilering. Han har også vært konfirmasjonsleder i Human-Etisk Forbund i 2012 og har god kjennskap til organisasjonsarbeid, sier hun.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus