Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Saken er klar. Man kan ikke holde lotteri til inntekt for misjon. Les hele vedtaket her.

Saken er klar. Man kan ikke holde lotteri til inntekt for misjon. Les hele vedtaket her.

Forbudt å ha lotteri til inntekt for misjon

Lotterinemnda er klar i sin tale. Misjonering og misjonsarbeid kan ikke anses som humanitær virksomhet. Beskjeden går til en frikirke i Kristiansand.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2010 kl 10:03

Den evangelisk-lutherske frikirke i Kristiansand har fått avslag på en klage om å holde lotteri til inntekt for misjonsprosjekter i Afrika og Palestina.

Frikirken mener kristen misjon er samfunnsnyttig og henger tett sammen med humanitært arbeid. Dette avviser Lotterinemda. De viser til at det er lang praksis i forvaltningen for å skille mellom kristen misjon og humanitær virksomhet.

Dermed må Den evangelisk-lutherske frikirken i Kristiansand slutte å holde lotteri til inntekt for misjonsprosjekter, og heller gi pengene til noe som er tillatt etter loven; virksomhet for barn og unge eller rent humanitære prosjekter i utlandet.

Det humanitære har begrenset omfang

Ifølge avslagsbrevet har frikirken i Kristiansand opplyst at lotteriinntektene deres i fjor gikk til "freds- og forskningsabried i Burundi, HIV- og aidsarbeid i Etiopia, Opertaion Palestinian Child and Youth, og Barn i Mali".

Lotterinemnda har vurdert om disse prosjektene han sies å være humanitære, men konkluderer med at de ikke er det.

- Lotterinemnda anser flere av disse formålene for ha et tilsnitt at humanitær virksomhet, men finner likevel at det humanitære tilsnittet er av et begrenset omfang og ikke tilstrekkelig til at de kan tilgodesees med lotteritillatelse, heter det i avslagsbrevet.

Oppdatert:
Partileder i KrF, Dagfinn Høybråten, undrer seg på Verdidebatt.no over hva slags land vi lever i når et offentlig organ kan lire av seg slikt vås?