Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Mer enn 7,3 millioner barn er berørt av krigen i Syria, mens 2,7 millioner er rammet i Irak. Bildet er et illustrasjonsfoto.
 Foto: Scanpix/Microstock

Mer enn 7,3 millioner barn er berørt av krigen i Syria, mens 2,7 millioner er rammet i Irak. Bildet er et illustrasjonsfoto. Foto: Scanpix/Microstock

FN: 2014 har vært et ødeleggende år for barn

Opp mot 15 millioner barn har i år blitt berørt av krigene i Den sentralafrikanske republikk, Irak, Sør-Sudan, de palestinske områdene, Syria og Ukraina, ifølge FNs barnefond.

Publisert:

Opp mot 15 millioner barn har i år blitt berørt av krigene i Den sentralafrikanske republikk, Irak, Sør-Sudan, de palestinske områdene, Syria og Ukraina, ifølge FNs barnefond.

– Aldri i nyere minne har så mange barn blitt utsatt for slik unevnelig brutalitet, sier leder for FNs barnefond UNICEF, Anthony Lake.

– Barn har blitt drept mens de studerte i klasserommet og mens de sov i sengene sine. De har blitt foreldreløse, kidnappet, torturert, rekruttert, voldtatt og til og med solgt som slaver, sier UNICEF-lederen.

Han kaller 2014 et «ødeleggende år for millioner av barn». Ifølge barnefondet lever for tiden 230 millioner av verdens barn i land og områder som er rammet av voldelig konflikt.

Krigene i Syria og Irak, hvor ekstremistgruppen Den islamske staten har vokst fram, har gjort at barn blir involvert i stadig mer brutal og ekstrem vold, ifølge UNICEF.

Mer enn 7,3 millioner barn er berørt av krigen i Syria, mens 2,7 millioner er rammet i Irak.

På Gazastripen er 54.000 barn hjemløse etter den 50-dager lange krigen mellom Israel og Hamas, som tok slutt i august. Mer enn 2.000 mennesker mistet livet, blant dem 538 barn.

I Den sentralafrikanske republikk har mer enn 10.000 barn blitt rekruttert av væpnede grupper det siste året. Mer enn 430 barn har blitt drept eller lemlestet, noe som er tre ganger så mange som i fjor. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus