Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Gudstjeneste i Palmetto Chapel, South Carolina.
 Foto: Shaw Air Force Base/Airman st Class Jonathan Bass

Gudstjeneste i Palmetto Chapel, South Carolina. Foto: Shaw Air Force Base/Airman st Class Jonathan Bass

Færre amerikanere er aktivt religiøse

… men det er ikke bare manglende tro som gjør at de går sjeldnere i kirken.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.08.2018 kl 11:25

USAs befolkning går stadig mindre i kirken og andre gudshus. Andelen amerikanere som oppsøker religiøse tjenester noen få ganger i året, sjelden eller aldri, har økt i perioden 2007 – 2014, mens andelen som gjør dette ofte har blitt mindre.

En ny studie fra Pew Research Center viser at den reduserte religiøse aktiviteten ikke bare handler om manglende gudstro.

De fleste er kristne

Av de som holder seg borte, er det bare 28 prosent som oppgir manglende tro som en viktig årsak. Resten vektlegger andre grunner mer, som for eksempel at de praktiserer religion på sin egen måte, eller at de ikke liker sin lokale kirke, eller at de ganske enkelt ikke har tid.

De som sjelden eller aldri praktiserer religion har i snitt en svakere personlig religiøs tro enn de som praktiserer ofte, men også de som ikke møter opp så ofte i kirker og synagoger kan definitivt også sees som troende, konkluderer Pew.

91 prosent identifiserer seg som kristne, mens 94 prosent sier religion er viktig i livene dere og/eller de ser på seg selv som religiøs eller spirituell.

Unge menn med utdannelse

De som ikke praktiserer religion, og som oppgir manglende religiøs tro som hovedgrunn, er i snitt yngre og har høyere utdanning enn de som holder seg borte fra organisert religiøs tilbedelse av andre grunner. Det er også en overvekt av menn i gruppa.

Les mer om undersøkelsen her