Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Den katolske kirke i Norge må rydde i medlemsregisteret.
 Foto: faksimile fra internett

Den katolske kirke i Norge må rydde i medlemsregisteret. Foto: faksimile fra internett

Den katolske kirke må slette medlemmer

Fylkesmannen i Oslo og Akershus pålegger Oslo katolske bispedømme å slette personer som står i medlemsregisteret uten å ha meldt seg inn.

Publisert:

Sist oppdatert: 27.11.2014 kl 18:13

Oslo (NTB): Fylkesmannen i Oslo og Akershus pålegger Oslo katolske bispedømme å slette personer som står i medlemsregisteret uten å ha meldt seg inn.

Den katolske kirken i Norge har registrert innvandrere fra katolske land som medlemmer, uten å spørre. Tusenvis av personer kan være ulovlig innmeldt, skrev Dagbladet i starten av november. Siden 2010 har tallet på registrerte medlemmer økt fra 66.000 til vel 120.000. Mange av disse kan være medlemmer uten å være klar over det.

Etter en gjennomgang av saken har Fylkesmannen i Oslo og Akershus pålagt Oslo katolske bispedømme å rette opp sitt medlemsregister. Dette må gjøres ved at personer som åpenbart ikke har meldt seg inn i trossamfunnet, slettes fra registeret. Vedtaket gjelder nyregistrerte i tidsperioden 2010 til 2014, melder trossamfunnet i en pressemelding.

– Jeg ser vedtaket som en naturlig oppfølging av den redegjørelse jeg har gitt Fylkesmannen og den påfølgende dialog, sier biskop Bernt Eidsvig.

Han sier de vil legge Fylkesmannens vedtak til grunn for det videre arbeidet med å kvalitetssikre medlemsregisteret.

– Vi vil også intensivere dette arbeidet gjennom å kontakte alle som er registrert i denne perioden, med mindre vi har entydig dokumentasjon på at de har meldt seg inn, sier han. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus