Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Jens Brun-Pedersen kommer ikke til å bruke noe mer tid på Verdidebatt.no

Jens Brun-Pedersen kommer ikke til å bruke noe mer tid på Verdidebatt.no

Brun-Pedersen vil ikke lenger bidra på Verdidebatt.no

HEFs pressesjef Jens Brun-Pedersen har publisert sitt siste innlegg på Vårt Lands debattforum Verdidebatt.no. - Jeg vil ikke lenger legitimere nettstedet, sier han.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2010 kl 12:56

Jens Brun-Pedersen, pressesjef i Human-Etisk Forbund, har siden starten vært en ivrig bidragsyter til den kristne avisen Vårt Lands debattnettsted Verdidebatt.no.

Men nå er det slutt. Brun-Pedersen er lei av uendelige oppramsinger av bibelsitater og programerklæringer uten videre argumentasjon. Men dråpen som fikk begeret til å renne over, er Verdidebatt.nos promotering av den innvandrerkritiske skribenten Ole Jørgen Anfindsen. Det er spesielt innlegget Offisielle løgner Brun-Pedersen reagerer på.

- Anfindsen siste innlegg har fått meg til å stille spørsmålet om jeg skal fortsette å legitimere et slikt nettsted. Det går åpenbart ikke noen alarmer hos de ansvarlige når skribenten selv forteller om alle avisene som nekter å ta inn hans bidrag. Har de ikke spurt seg hvorfor? Har de ikke sett hvordan tunge samfunnsaktører i andre publikasjoner har beskrevet Anfindsen og hans synspunkter? skriver Brun-Pedersen i sitt avskjedsinnlegg som ble publisert i dag.

Han presiserer at han ikke har noe problem med at Anfindsen slipper til på nettstedet, men at Verdidebatt.no åpenbart promoterer ham.

- På nettstedet slipper han ikke bare til. Han får en framtredende plass og fyker stadig raskt opp på "bra-listen". Han følges åpenbart av en menighet. Dette i sum gjør at jeg tvinges til å gjøre et valg, skriver Brun-Pedersen

- Viktig med takhøyde

Debattleder Espen Utaker synes det er trist at Brun-Pedersen gir seg.

- Dette synes jeg er veldig dumt. Brun-Pedersen er en stemme som ofte er med på å nyansere debatter og gi andre perspektiver. Vi vil gjerne ha med flere human-etikere, sier Utaker.

Han presiserer at Ole Jørgen Anfindsen kun skal være gjesteskribent i to uker, og at det er viktig for Verdidebatt.no å ha stor takhøyde.

- Synes du Brun-Pedersen har et poeng i at det gir et feil signal å promotere en skribent som Anfindsen?

- Man kan alltids diskutere det. Ytringsfrihetens grenser er jo alltid et vanskelig tema. Men jeg vil understreke at selv om Anfindsen er kontroversiell, så skal han for eksempel delta i en debatt med blant andre Thomas Hylland Eriksen på Litteraturhuset i kveld, sier Utaker.

Han legger til at årsaken til at Anfindsen ofte blir refusert i avisene, ikke nødvendigvis er at han er rasistisk, som Brun-Pedersen antyder, men at Anfindsen skriver alt for langt og er vanskelig tilgjengelig.