Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det er ingen bedre metoder enn vitenskap, slås det fast i den første videoen: Hvordan kan vi vite hva som er sant?

Det er ingen bedre metoder enn vitenskap, slås det fast i den første videoen: Hvordan kan vi vite hva som er sant?

Britiske humanister storfornøyd med kampanje

Den siste måneden har British Humanist Association kjørt kampanjen «That's humanism» på sosiale medier. Stephen Fry har vært sentral.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.04.2014 kl 15:21

I fire videoer utgitt av British Humanist Association, Human-Etisk Forbunds britiske søsterorganisasjon, forteller den kjente skuespilleren og programlederen Stephen Fry hva humanisme er, og hvilke holdninger humanismen har til livets store spørsmål.

Temaene som dekkes er:

Alle videoene legger stor vekt på forskjellene mellom et humanistisk og et religiøst syn.

Over en million visninger

Videoene er en del av en kampanje British Humanist Association har kjørt den siste måneden, kalt "That's humanism". Målet er å få flere til å få øynene opp for hva et humanistisk livssyn går ut på. Målet har vært å få folk til å spre videoene på sosiale medier. Samme mål har de hatt for en rekke bilder av kjente personer med et tilhørende sitat som har vært produsert i forbindelse med kampanjen.

Organisasjonen er svært fornøyd etter at kampanjemåneden er omme.

– Resultatet er helt utrolig. Videoene har tilsammen hatt mer enn en million visninger. Vi har fått riksdekkende presse, tusener av nye likes på Facebook, hundrevis av nye Twitter-følgere og mange nye medlemmer også, heter det i en pressemelding fra forbundet.

De slår fast at videoene nådde ut til mange nye mennesker og fortalte dem hva humanisme er - noe som nettopp var målet med det hele.

De siterer også en uttalelse Stephen Fry kom med til Religion News Service i forbindelse med kampanjen.

– Den mest umiddelbare effekten av å leve som humanist, er at vi tror dette livet er alt vi har. Dermed spiller det en stor rolle hva vi gjør og hvilke valg vi tar. Humanisme inspirerer til entusiasme i hverdagslivet og oppfordrer oss til å oppføre oss bedre mot hverandre, og jobbe sammen mot en bedre framtid til det felles beste.

British Humanist Association er svært fornøyd med å ha fått dette budskapet ut, og retter en takk til alle aktive som har bidratt.

Les mer:

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus