Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Nytt navn vil gi ny vekst og optimisme, tror HEFs søsterorganisasjonen i Storbritannia som nå heter «Humanists UK».

Nytt navn vil gi ny vekst og optimisme, tror HEFs søsterorganisasjonen i Storbritannia som nå heter «Humanists UK».

British Humanist Association blir «Humanists UK»

– Ikke aktuelt for oss å skifte navn, sier styreleder i Human-Etisk Forbund, Tom Hedalen.

Publisert:

Sist oppdatert: 06.06.2017 kl 12:19

Human-Etisk Forbund søsterorganisasjon i Storbritannia har hatt navnet «British Humanist Association» siden 60-talllet. Nå har de bestemt seg for å skifte navn. Det nye navnet er “Humanists UK”.

Det nye navnet er resultat av en lang prosess med fokusgrupper over hele Storbritannia. Over 4000 britiske humanister har vært involvert i arbeidet som har ledet fram til det nye navnet, kan vi lese i pressemeldingen fra det som nå heter Humanists UK.

Sammen med det nye navnet, lanseres også en ny logo – en ny versjon at det internasjonale humanistsymbolet Happy human.

– Den nye logoen har et nytt, vennlig uttrykk som fanger kjernen i humanisme; en inkluderende, moderne og frisk åpenhet, skriver Humanists UK.

Mulig navneendring for IHEU behandles i august

En tilsvarende navneendring er på gang for IHEU – International Humanist and Ethical Union. Saken skal behandles på generalforsamlingen i London i august.

Ett av forslagene her er å endre navn til «Humanists International».

Ikke aktuelt for Human-Etisk Forbund

I årene fram mot 2010 hadde Human-Etisk Forbund en debatt om hvorvidt man burde skifte navn i samme retning som britene nå har gjort. «Humanistisk Forbund», «Norske humanister» eller ganske enkelt «Humanistene» var forslag som lå på bordet.

Prosessen ble stoppet i 2010 etter at et internt utvalg hadde konkludert med at organisasjonen burde fortsette å hete Human-Etisk Forbund.

Styreleder Tom Hedalen synes ikke det er noe poeng å plukke opp den ballen igjen.

– Jeg var tilhenger av å endre navnet den gangen, men nå er saken død. Det er ikke aktuelt å ta det opp. Slike prosesser skaper mye støy, og det trenger vi ikke. Vi lever godt med det navnet vi har, sier han.

Stephen Fry forklarer humanisme
British Humanist Association har tidligere brukt den kjente skuespilleren og tv-personligheten Stephen Fry for å profilere seg og sitt livssyn.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus