Human-Etisk Forbund

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

Skjermdump fra Visjon Norges-sendingen av seremonien der en ung jente ble utsatt for demonutdrivelse.

Barneombudet har anmeldt menighet for demonutdrivelse

Seremonien der en ung jente ble utsatt for demonutdrivelse i Sentermenigheten i Hokksund ble sendt på tv-kanalen Visjon Norge.

Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Human-Etisk Forbund

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 17:43

I forrige uke sendte Barneombudet en anmeldelse av hendelse i Sentermenigheten i Hokksund til Sør-Øst politidistrikt der ombudet ber om at politiet foretar en vurdering av om en demonutdrivelse under en seremoni i menigheten er straffbar.

I brevet til politiet beskriver barneombudet hendelsen den 22. mars i år slik:

En ung jente sto foran menigheten, samtidig som en pastor og en tolk ropte høyt og skremmende, og uttalte at demonisk heksekraft har tatt bolig i barnet. Seansen ble avsluttet med at jentas hode ble dyttet bakover slik at hun falt i armene på noen som sto bak og tok imot henne.

– Barneombudet mener hendelsen viser en praksis som kan være skremmende for barn. Både ropingen og påstanden om at barnet er besatt av en demonisk heksekraft , er etter vårt syn svært skremmende. Vi viser også til at jenta til slutt fysisk ble dyttet overende, skriver Barneombudet.

Den religiøse seremonien ble for øvrig også sendt på tv-kanalen Visjon Norge. Det har også en liknende hendelse i Sentermenigheten i Drammen.

Brudd på barnekonvensjonen

Forfatter og aktivist Anders Torp har engasjert seg sterkt i barns rettigheter mot religiøse overgrep. Han er glad for anmeldelsen. På sin blogg understreker han at demonutdrivelser er brudd på paragraf 19 i Barnekonvensjonen.

– Det er veldig bra at Barneombudet står opp for stemmeløse barn i trossamfunn og verner om barns rettigheter, på tross av at anmeldelsen kan føre til negative reaksjoner fra ytterliggående kristne miljøer i Norge, skriver Torp i bloggposten der det også er mulig å se klipp av hendelsen.

Anmeldelsen kan leses her.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Tredjepartsaktører

Her finner du informasjon om våre samarbeidspartnere:

Vis mer

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...