Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Suksessbloggeren Belle Gibson innrømmer i et intervju med Australian Women's Weekly å ha løyet om kreftssykdom  under tittelen «Min livslange kamp med sannheten».
 Foto: faksimile fra Australian Women's Weekly

Suksessbloggeren Belle Gibson innrømmer i et intervju med Australian Women's Weekly å ha løyet om kreftssykdom under tittelen «Min livslange kamp med sannheten». Foto: faksimile fra Australian Women's Weekly

Australsk suksessblogger løy om kreft

En australsk blogger og forfatter som ble kjent ved å fortelle om hvordan hun bekjempet hjernekreft gjennom organisk mat og alternative behandlinger, har nå innrømmet at hun løy om sykdommen.

Publisert:

Sydney (NTB-AFP): En australsk blogger og forfatter som ble kjent ved å fortelle om hvordan hun bekjempet hjernekreft gjennom organisk mat og alternative behandlinger, har nå innrømmet at hun løy om sykdommen.

For to år siden lanserte Belle Gibson (23) kassasuksessen The Whole Pantry, omtalt som verdens første nettsamfunn for helse, velvære og livsstil. Utgangspunktet var at hun skal ha bekjempet kreftsykdommen på egen hånd, men nå har den store løgnen falt sammen.

– Nei. Ingenting av det er sant, innrømmer Gibson i et intervju med Australian Women's Weekly, under tittelen «Min livslange kamp med sannheten».

Salget av kokeboken The Whole Pantry ble stoppet i forrige måned etter at australske medier begynte å fatte mistanke. Boken skulle egentlig slippes i USA og Storbritannia om kort tid.

Slik blir det derimot ikke.

– Jeg tror å snakke ut er den ansvarlige tingen å gjøre. Framfor alt ønsker jeg at folk skal si «OK, hun er menneskelig», sier Gibson.

Hun skal ha fått flere hatbrev og drapstrusler siden mediene startet å spekulere i løgnen hennes. Det hele begynte å rakne da det ble kjent at hun ikke hadde donert 300.000 australske dollar (1,84 millioner kroner) av overskuddet fra boksalget, slik hun hadde lovet.

I intervjuet med AWW gir Gibson ingen forklaring på hvorfor hun begynte å lyve, annet enn at hun hadde en vanskelig barndom. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus