Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Pave Benedikt XVI ser mørkt på en verden uten gudstro.
 Foto: Wikipedia

Pave Benedikt XVI ser mørkt på en verden uten gudstro. Foto: Wikipedia

Pave Benedikt på krigsstien igjen:

– Ateisme fører til konsentrasjonsleire

– Slagordet til nazistene var "Gud med oss", noe Ratzinger burde vite ettersom han tjenestegjorde under Hitler, er svaret fra italienske rasjonalister.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.11.2011 kl 13:29

Det skulle være et dialogmøte, men endte opp med at pave Benedikt beskyldte ateister for å stå for et virkelighetssyn som fører til vold og konsentrasjonsleire.

Vatikanet har i høst gjort et poeng ut av at pave Benedikt XVI inviterte ateister til et stort interreligiøst dialogmøte i Assisi, Italia, i slutten av oktober.

The Vatican Insider skriver at når paven har invitert ateister som Julia Kristeva, Bodei Remo, Anthony Grayling og Guillermo Hurtado, er det fordi han ser en mulighet til å styrke ideen om at mennesket må forholde seg til to dimensjoner, både det naturlige og det overnaturlige, og at disse på ingen måte står i konflikt med hverandre.

– Ved å invitere ateister til dialogmøtet understreker paven viktigheten av forholdet mellom tro og fornuft, skriver avisa.

– Uten Gud mister vi vår menneskelighet

Under møtet var ikke paven så veldig dialogvennlig, skal vi tro en rapport fra den internasjonale humanistunionen IHEU.

– Det skulle være en dag med refleksjon og dialog, men pave Benedikt brukte den heller til å komme med nok et angrep på ateisme, heter det fra IHEU.

Ifølge rapporten argumenterte paven for at Guds fravær fører til vold og til og med konsentrasjonsleire, "fordi det å fornekte det guddommelige ødelegger mennesket, fjerner alle sperringer og får oss til å miste vår menneskelighet". Paven konstaterte også at vold utført i religionens navn, er misbruk av den kristne tro.

– Ingen kriger i ateismens navn

Uttalelsene til paven blir, ikke overraskede, dårlig tatt imot av italienske humanister og rasjonalister.

– Igjen og igjen avslører paven seg som en "ateistofob". Dette er et klart forsøk på å demonisere ikke-troende, sier Raffaele Carcano, leder av IHEU-organisasjonen UAAR.

Han minner pave Benedikt på at ingen kriger noen gang har blitt ført i ateismens navn, og at land med høy andel ateister også har lavest kriminalitet.

Carcano klarer heller ikke å styre seg fra å gi paven et ekstra lite stikk.

– Slagordet til nazistene var "Gud med oss", noe Ratzinger burde vite ettersom han tjenestegjorde under Hitler, skriver han.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus