Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Det har utløst mye debatt rundt at Human-Etisk Forbund har involvert seg i kirkesaken i Sola. Kirkepolitisk talsperson i Ap, Tone Merete Sønsterud (til høyre), mener det er oppsiktsvekkende at forbundet blander seg i saken.
 Foto: Til høyre: Stortinget/Terje Heiestad

Det har utløst mye debatt rundt at Human-Etisk Forbund har involvert seg i kirkesaken i Sola. Kirkepolitisk talsperson i Ap, Tone Merete Sønsterud (til høyre), mener det er oppsiktsvekkende at forbundet blander seg i saken. Foto: Til høyre: Stortinget/Terje Heiestad

Ap: – Oppsiktsvekkende at HEF bruker penger på å kjempe mot ny kirke

– Human-Etisk Forbund bør respektere andres behov, mener kirkepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Tone Merete Sønsterud.

Publisert:

Sist oppdatert: 15.11.2016 kl 11:12

Stavanger lokallag av Human-Etisk Forbund har bidratt litt over 10.000 kroner til en spørreundersøkelse i Sola kommune for å finne ut om befolkningen er enig i at kommunen skal bruke 90 millioner kroner på å bygge ny kirke.

I går uttalte lokallagsleder Kjetil Nordbø til Fritanke.no at tiden har løpt fra bygging av nye kirker.

– Hvis det virkelig er behov for en ny kirke i Sola, så får heller kommunen bygge et stort seremonirom som er fleksibelt – et rom Den norske kirke kan bruke som kirke, men som også alle vi andre kan bruke, sier han.

Representanter fra Human-Etisk Forbund har ellers støttet aksjonen både i Vårt Land og Stavanger Aftenblad.

Sønsterud feilsitert i Stavanger Aftenblad

I dag er stortingsrepresentant og kirkepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet, Tone Merete Sønsterud, sitert i Stavanger Aftenblad på at det er «merkelig at Human-Etisk Forbund bruker medlemmenes penger til å sponse aksjonsgrupper som er imot religionsfrihet».

– Mener du virkelig at det er «å være imot religionsfrihet» å kjempe imot bygging av ny kirke i en kommune, slik du er sitert på?

– Nei, det har jeg ikke sagt og det mener jeg ikke. Dette var nytt for meg. Dette må jeg sjekke med Stavanger Aftenblad, sier hun.

Kort tid etterpå ringer Sønsterud tilbake og forteller at hun slett ikke mener dette, og at Stavanger Aftenblad har lovt å dementere og korrigere nettversjonen av saken.

Mener HEF bør respektere behovet for ny kirke

Hun mener likevel Human-Etisk Forbund burde droppet å støtte aksjonen.

– Ja, jeg mener det er oppsiktsvekkende av Human-Etisk Forbund å bidra i en slik aksjon, så lenge man er tilhenger av pluralisme, mangfold og toleranse.

– Hvorfor?

– Fordi vi har religionsfrihet i dette samfunnet. Og da mener jeg tros- og livssynssamfunn bør være forsiktig med å blande seg inn i andres behov for nye bygninger. Her blander Human-Etisk Forbund seg inn i den politiske sfære. De bør i religionsfrihetens navn respektere det når et trossamfunn sier at de har behov for en ny kirke, sier Arbeiderpartiets kirkepolitiske talsperson.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus