Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Representanter fra flere ulike tros- og livssynssamfunn møtte opp og viste solidaritet med muslimene.
 Foto: Iver Daaland Åse

Representanter fra flere ulike tros- og livssynssamfunn møtte opp og viste solidaritet med muslimene. Foto: Iver Daaland Åse

Livssyns-Norge slo ring rundt muslimers Id-feiring

Representanter fra et mangfold av livssyn - inkludert Human-Etisk Forbund - møtte i dag opp for å vise støtte til sine muslimske medborgere etter gårsdagens moskeangrep.

Publisert:

Sist oppdatert: 11.08.2019 kl 17:59

SANDVIKA: Som en reaksjon mot gårsdagens skyteangrep på Bærums Al-Noor Islamic Centre ble det i dag avholdt støttemarkeringer rundt flere norske moskeer. Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL), Islamsk Råd Norge og Bærum Tros- og Livssynsforum (BTL) stod bak markeringen utenfor Bærum ved Thon Hotel i Sandvika, der muslimer fra moskeen var samlet til sin Id-feiringen. Hit kom både statsminister Erna Solberg og andre fremtredende politikere for å vise sin støtte.

#Tryggibønn

I tillegg hadde altså representanter fra mange forskjellige forskjellige tros- og livssynssamfunn møtt opp. Den norske kirke, Det Mosaiske Trossamfunn, sikher og flere andre kristne menigheter samt Human-Etisk Forbund, var til stede i solidaritet.

Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys (t.h.) markerte sammen med pastor i Bærum baptistmenighet, Kent Remi Westergren.
 Foto: Iver Daaland Åse

Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys (t.h.) markerte sammen med pastor i Bærum baptistmenighet, Kent Remi Westergren. Foto: Iver Daaland Åse


Generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og Livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys, uttaler at det er et sterkt ønske fra alle tros- og livssynssamfunnene i Norge å stå sammen.

- Når et tros- og livssynssamfunn blir angrepet, ønsker bredden å si at vi står sammen, og alle skal kunne oppsøke sitt gudshus eller sitt forsamlingssted og være trygge.

Her kan du lese appellene fra STL.

Human-Etisk Forbund var blant livssynssamfunnene som var møtt opp i dag. Politisk og internasjonal sjef, Lars-Petter Helgestad, som blir intervjuet av journalist, var blant representantene fra HEF.
 Foto: NTB-Scanpix

Human-Etisk Forbund var blant livssynssamfunnene som var møtt opp i dag. Politisk og internasjonal sjef, Lars-Petter Helgestad, som blir intervjuet av journalist, var blant representantene fra HEF. Foto: NTB-Scanpix

Fra Human-Etisk Forbund var blant annet Politisk og internasjonal sjef, Lars-Petter Helgestad og leder og nestleder i Humanistisk Ungdom, Øistein Sommerfeldt Lysne og Rebecca Ponce, møtt opp.

- HEF slutter opp om religions- og livsynsfriheten for alle i Norge. Det er ingen som skal oppleve å bli utsatt for væpnet angrep når de er i moskeen, i kirken, i tempel eller på en humanistisk seremoni, for den saks skyld, sier Helgestad.

- Det er grotesk å oppleve å bli skutt i sitt hellige rom under en bønn, sa leder for Samarbeidsrådet for Tros- og livssynssamfunn, Britt Strandlie Thoresen, avslutningsvis under markeringen, før hun takket for oppmøtet med ønske om at vi sammen kan leve i trygghet.
 Foto: Iver Daaland Åse

- Det er grotesk å oppleve å bli skutt i sitt hellige rom under en bønn, sa leder for Samarbeidsrådet for Tros- og livssynssamfunn, Britt Strandlie Thoresen, avslutningsvis under markeringen, før hun takket for oppmøtet med ønske om at vi sammen kan leve i trygghet. Foto: Iver Daaland Åse