Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk

K-en tilbake i RLE-faget

KrF har fått gjennomslag for mer kristendom i skolen i den nye blå-blå regjeringen. RLE- faget skal døpes om til "KRLE-faget" og andelen kristendom skal økes til 55 prosent.

Publisert:

Sist oppdatert: 01.10.2013 kl 10:26

- Dagen i dag var min siste dag som stortingsrepresentant. Jeg forlater Tinget med en salutt, sier en superfornøyd Dagrun Eriksen (KrF) til Vårt Land. Hun er en av de som har engasjert seg mest for kristendommens andel i RLE-faget.

I tillegg til at K-en skal tilbake i fagnavnet, vil regjeringen sørge for at kristendomsandelen i faget økes til 55 prosent.

Menneskerettslig problematisk

Endringen vil være menneskerettslig problematisk ettersom Norge og det tidligere KRL-faget ble dømt i Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg i 2007, nettopp på grunn av kristendommens dominans. Det er ventet stor motstand mot forslaget, blant annet fra Human-Etisk Forbund.

Den nye regjeringen vil også gjøre det lettere for offentlig ansatte leger å reservere seg mot deler av jobben de er satt til å gjøre, av personlige, religiøse årsaker. Henvisning til abort er det mest sentrale her. Også dette en stor seier for KrF.

Fritanke.no kommer tilbake til fyldig dekning av dette senere. Vår lille to-personers redaksjon er redusert på grunn av den norske potetferien (høstferie) denne uka.

Norge vet best

HEFs fagsjef Bente Sandvig er ikke nådig i sin første kommentar til det nye "KRLE-faget".

- Faget endret navn til RLE og kravet om at kristendommen skulle utgjøre minst 50 % av faget, ble droppet. Nå gjeninnføres begge hovedgrepene gjennom politisk inngripen. Dermed signaliseres det tydelig hvilken type fag og hvilken fagtradisjon faget står i. Og at Norge vet best og ikke lytter til kritikk utenfra, skriver Sandvig i en kommentar på Fritanke.no.

I september spådde vi at nettopp dette kunne skje

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus