Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Fri tanke har fått ny logo, nytt design og nytt format.

Fri tanke har fått ny logo, nytt design og nytt format.

Fri tanke i nytt format

Medlemsbladet er gått over i magasinformat

Fri tanke nr 1-2012 er ute - i helt ny design. (19.01.2012)

Publisert:

Sist oppdatert: 24.01.2012 kl 14:08

Se boksen til høyre for klikkbare lenker fra papirutgaven.

Nå lander Fri tanke nr 1-2012 i postkassene til medlemmer i Human-Etisk Forbund og andre abonnenter. Og bladet har fått ny logo, ny design og nytt format. Etter 17 år i avisformat går vi nå over til magasin.

Innholdsmessig vil Fri tanke fortsatt ligne seg selv, men de lange reportasjene utfylles nå av en større mengde kortere notisstoff. I tillegg skal Fri tanke også være et medlemsmagasin for Human-Etisk Forbund, som speiler aktivitet på ulike plan i organisasjonen, men uten å bli et "menighetsblad" som bare interesserer de mest aktive.

Fire utgaver i året er for sjelden til at det blir meningsfylt med en løpende debatt i bladet, den ønskes velkommen på Fritanke.no eller på Fritanke.no/Fri tankes Facebook-side. Fri tanke papir skal fortsatt være utgangspunktet for debatt, spesielt om saker i Human-Etisk Forbund.

Av saker i årets første nummer er et intervju med Richard Dawkins. Foruten å være sjefsnyateist, er han også en av flere presidenter i Human-Etisk Forbunds søsterorganisasjon i Storbritannia, British Humanist Association. Som humanist er han en markert motstander av religiøst funderte skoler, men humanistiske seremonier synes han ikke er så viktig.

I portrettet møter vi Guro Sibeko - som i tillegg til å være forfatter og engasjert samfunnsrefser også er kamppoet.

Human-Etisk Forbund har omsorgstilbud drevet på frivillig basis flere steder i landet, noen steder veldig aktive, andre steder mer sporadisk. For tiden pågår en høringsrunde i organisasjonsdemokratiet om Human-Etisk Forbund skal satse på slike omsorgstilbud, og i tilfelle hva slags og på hva slags nivå. Fri tanke har snakket med et knippe medlemmer som på hver sine vis har vært og er engasjert i frivillig omsorgsarbeid.

Hvis seremoniene er ryggraden i Human-Etisk Forbund utgjør de frivillige seremoniarrangørene blodgjennomstrømningen. Uten deres innsats ville det ikke blitt noen seremonier. Vi har fulgt en navnefestansvarlig på Lillehammer under fjorårets siste navnefestseremoni.

I temasaken ser vi på det faktum av jordas befolkning i 2011 rundet 7 milliarder. Hvilke utfordringer representerer overbefolkningen?

I tillegg spør vi tre vanlige medlemmer i Human-Etisk Forbund etpar spørsmål, vi stiller noen flere spørsmål til et hovedstyremedlem og vi stiller de samme spørsmålene til to som har vidt forskjellig mening om omskjæring av guttebarn.

Les hele bladet som pdf her.

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus