Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
En økende andel i USA - nå 70 prosent - støtter klimaforskningens konklusjoner om at det skjer en global oppvarming.
 Foto: Scanpix @adimas

En økende andel i USA - nå 70 prosent - støtter klimaforskningens konklusjoner om at det skjer en global oppvarming. Foto: Scanpix @adimas

Flere stoler på klimaforskning

Vinden har snudd i USA, ifølge den britiske avisa The Guardian.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.10.2015 kl 15:04

Rundt 70 prosent i USA tror på det vitenskapen sier om klimaendringer. Dette er en økning på sju prosentpoeng de siste seks månedene, melder den britiske avisa The Guardian.

Resultatene har kommet i en ny meningsmåling utført av amerikanske University of Michigan og Muhlenberg College, melder avisa.

Den økende støtten er spesielt merkbar blant republikanere og evangelisk kristne – grupper som i langt større grad enn resten av folket har stilt seg avvisende til klimaforskningen.

Tror folk begynner å merke effektene

En av de som står bak undersøkelsen, professor Barry George Rabe fra University of Michigan, tror den økende støtten til klimaforskningen skyldes at folk er i ferd med å merke de praktiske effektene.

Mange av respondentene oppga værrelaterte hendelser nært hjemstedet som en årsak til å at de hadde fått et nytt syn på saken. Den ekstreme tørken på vestkysten, og mye høyere temperaturer enn normalt mange steder, var ting som ble trukket fram i undersøkelsen.

Kommentarfeltet er stengt mellom kl 23:00 og kl 06:00 norsk tid.