Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Skjermdump fra Visjon Norges-sendingen av seremonien der en ung jente ble utsatt for demonutdrivelse.

Skjermdump fra Visjon Norges-sendingen av seremonien der en ung jente ble utsatt for demonutdrivelse.

Barneombudet har anmeldt menighet for demonutdrivelse

Seremonien der en ung jente ble utsatt for demonutdrivelse i Sentermenigheten i Hokksund ble sendt på tv-kanalen Visjon Norge.

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2019 kl 17:43

I forrige uke sendte Barneombudet en anmeldelse av hendelse i Sentermenigheten i Hokksund til Sør-Øst politidistrikt der ombudet ber om at politiet foretar en vurdering av om en demonutdrivelse under en seremoni i menigheten er straffbar.

I brevet til politiet beskriver barneombudet hendelsen den 22. mars i år slik:

En ung jente sto foran menigheten, samtidig som en pastor og en tolk ropte høyt og skremmende, og uttalte at demonisk heksekraft har tatt bolig i barnet. Seansen ble avsluttet med at jentas hode ble dyttet bakover slik at hun falt i armene på noen som sto bak og tok imot henne.

– Barneombudet mener hendelsen viser en praksis som kan være skremmende for barn. Både ropingen og påstanden om at barnet er besatt av en demonisk heksekraft , er etter vårt syn svært skremmende. Vi viser også til at jenta til slutt fysisk ble dyttet overende, skriver Barneombudet.

Den religiøse seremonien ble for øvrig også sendt på tv-kanalen Visjon Norge. Det har også en liknende hendelse i Sentermenigheten i Drammen.

Brudd på barnekonvensjonen

Forfatter og aktivist Anders Torp har engasjert seg sterkt i barns rettigheter mot religiøse overgrep. Han er glad for anmeldelsen. På sin blogg understreker han at demonutdrivelser er brudd på paragraf 19 i Barnekonvensjonen.

– Det er veldig bra at Barneombudet står opp for stemmeløse barn i trossamfunn og verner om barns rettigheter, på tross av at anmeldelsen kan føre til negative reaksjoner fra ytterliggående kristne miljøer i Norge, skriver Torp i bloggposten der det også er mulig å se klipp av hendelsen.

Anmeldelsen kan leses her.

#BarneombudetVis flere

Krever informasjon om konsekvenser av omskjæring

Krever informasjon om konsekvenser av omskjæring

Barneombudet mener foreldre må få mer informasjon om konsekvensene av omskjæring av gutter – for å få ned antallet slike inngrep. (15.1.2015)