Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Jakhartas kristne guvernør, Bashuki Tjahaja Purnama, er anklaget for blasfemi på grunnlag av kommentarer han gjorde om Koranen under valgkampen.

Jakhartas kristne guvernør, Bashuki Tjahaja Purnama, er anklaget for blasfemi på grunnlag av kommentarer han gjorde om Koranen under valgkampen.

Stor protest mot blasfemi-siktet guvernør i Jakarta

Toleransetest for den muslimske majoriteten i Indonesia.

Publisert:

Sist oppdatert: 02.12.2016 kl 11:39

Jakarta (NTB-AFP): Minst 200.000 konservative muslimer deltok fredag i en protest i Indonesias hovedstad mot den første kristne guvernøren på et halvt århundre. Guvernøren etterforskes for anklager om blasfemi.

Over 20.000 politifolk og soldater var kalt ut for å sørge for at fredagens protest mot Jakartas kristne guvernør, Bashuki Tjahaja Purnama, gikk fredelig for seg.

Purnama, som går under kallenavnet Ahok, er anklaget for blasfemi på grunnlag av kommentarer han gjorde om Koranen under valgkampen.

Saken anses for å være en toleransetest av den muslimske majoriteten i det folkerike landet. Ahok tilhører en minoritet av kinesisk kristne og er den første ikke-muslimske guvernøren på drøyt 50 år. Han forsøker å bli gjenvalgt i februar.

Siktelsen for blasfemi er ikke nok for mange av de konservative muslimene i hovedstaden, som krever at han arresteres.

Fredagens protest løste seg opp fredelig, i motsetning til den første protesten 4. november, som endte med at demonstranter kastet eksplosiver og satt fyr på politibiler.

Strafferammen for blasfemi i Indonesia er opp til fem års fengsel. (©NTB)

Vær velkommen til å delta i debatt på Fritanke.no. Vi ønsker en saklig og begrunnet debatt. Skarp kritikk må gjerne fremmes, men vi forventer at debattanter overholder alminnelig folkeskikk og norsk lov. Kommentarer som bryter med dette, kan bli slettet uten varsel eller begrunnelse. Fri tanke forbeholder seg retten til å svarteliste brukere ved spamming, personangrep, usaklige kommentarer og lignende.

Vi forbeholder oss retten til å sitere kommentarer fra Fritanke.no i Fri tankes papirutgave.

blog comments powered by Disqus