Fri tanke - nettavis for livssyn og livssynspolitikk
Karl Fredrik Tangen er førstelektor ved Markedshøgskolen og er mye brukt som mediekommentator og foredragsholder.

Karl Fredrik Tangen er førstelektor ved Markedshøgskolen og er mye brukt som mediekommentator og foredragsholder.

Vil sabotere ved å stemme fram konservative

Mediekommentator Karl Fredrik Tangen oppfordrer til å stemme inn konservative i kirkevalget. - Når man ikke kan komme seg ut, bør man sabotere innenfor, oppfordrer han.

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2009 kl 10:11

- Ufrivillige medlemmer kan bruke muligheten til å stemme frem en kirke som det er vanskeligere for storsamfunnet å like, skriver mediekommentaror og førstelektor ved Markedshøgskolen, Karl Fredrik Tangen, i en kommentar i tidsskriftet Minerva.

Han mener at siden det er umulig å komme utenfor, bør det være legitimt å sabotere innenfor. Han oppfordrer spesielt til å stemme fram de homofiendlige abortmotstandere. Tangen klarer ikke å finne Børre Knudsen på listene, men mener det er et alternativ å stemme fram Anfinn Skaaheim.

- De ønsker en mer teksttro kirke som ikke gir seg på det grunnleggende budskapet for populistisk å lefle med samtiden. Stem på dem. Stem på kandidatene med tilknyting til menighetsfakultetet, skriver Tangen.

Hensikten med dette, er ifølge Tangen å "sende kirka vekk fra folket". Dermed høynes konfliktnivået og fastgrodde mønster rives opp.

Ødeleggelse skaper ny mening

Etter å ha skrevet litt om denne typen destruktiv stemmegiving også blant de politiske partiene, nærmer Tangen noe som kan ligne på en konklusjon. Han trekker inn økonomen Joseph Schumpeter som har beskrevet økonomisk og teknologisk framgang som en konsekvens av kreativ ødeleggelse.

- Noe må ødelegges for at noe bedre skal komme fram. Den destruktive stemmen kan bidra til både økt valgdeltagelse og framveksten av en politisk debatt som gir mening for flere, mener Tangen.

Les innlegget "Sabotasjestemmer" og delta i debatten.

html .fb_share_link { padding:2px 0 0 20px; height:16px; background:url(http://static.ak.fbcdn.net/images/share/facebook_share_icon.gif?2:26981) no-repeat top left; }Del på Facebook